Blow Job

Minna Suoniemi

Esittävä, aktiivinen omakuva muuttuu abstraktiksi kuvaksi, jonka alta paljastuu jälleen esittävä kuva. Teos koostuu yksinkertaisista kuvallisista elementeistä: naisesta mustaa taustaa vasten ja punaisesta ilmapallosta.

Tuotantovuosi
2008
Kesto
00:02:08
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Blow Job
Suomenkielinen nimi
Blow Job
Englanninkielinen nimi
Blow Job
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Minna Suoniemi (Ohjaaja), Minna Suoniemi (Tekijä), Minna Suoniemi (Tuottaja), Minna Suoniemi (Esiintyjä), Minna Suoniemi (Konsepti)
Pressikuvat
Minna Suoniemi (s.1972) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee liikkuvan kuvan ja installaation keinoin. Häntä kiinnostavat häiriö, virhe ja toisin tekeminen normia purkavina mahdollisuuksina, joiden kautta eri tavoin luonnollistuneet rakenteet ja mallit voivat tulla näkyviin. Hän on käsitellyt teoksissaan naiskuvaa, valtasuhteita, perhettä ja äitiyttä tiivistäen teemansa visuaalisesti minimalistiseen mutta sisällöltään monikerroksiseen ilmaisuun. Hänen teoksiaan on ollut esillä laajasti Suomessa ja kansainvälisesti, mm. EMMAssa, Kiasmassa, Moskovan modernin taiteen museossa ja Norjan valokuvataiteen museossa. Vuonna 2012 hänelle myönnettiin Suomen taideyhdistyksen Palokärki -palkinto teoksesta Punahilkka ja susi. Suoniemi on valtion audiovisuaalisen taidetoimikunnan jäsen ja toimii lehtorina Aalto yliopiston taiteen laitoksella.