Munahaukat

Suoniemi Minna

Joukko hienosti pukeutuneita naisia heittelee toisiaan raaoilla kananmunilla jättömaa-alueella. Kirkuna ja kikatus sekoittuvat agressiiviseen huohotukseen. Yhteistyö Terhi Heinon ja Maiju Salmenkiven kanssa.

Tuotantovuosi
2005
Kesto
00:03:05
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Munahaukat
Suomenkielinen nimi
Munahaukat
Englanninkielinen nimi
Egg War
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sami Lukkarinen (Kuvaaja), Maiju Salmenkivi (Ohjaaja), Terhi Heino (Ohjaaja), Minna Suoniemi (Ohjaaja), Minna Suoniemi (Tekijä), Lauantai-ryhmä (Tuottaja), Eeva-Leena Eklund (Näyttelijä), Minna Suoniemi (Näyttelijä), Katriina Lankinen (Näyttelijä), Terhi Heino (Näyttelijä), Johanna Lecklin (Näyttelijä)
Pressikuvat
Minna Suoniemi (s.1972) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee liikkuvan kuvan ja installaation keinoin. Häntä kiinnostavat häiriö, virhe ja toisin tekeminen normia purkavina mahdollisuuksina, joiden kautta eri tavoin luonnollistuneet rakenteet ja mallit voivat tulla näkyviin. Hän on käsitellyt teoksissaan naiskuvaa, valtasuhteita, perhettä ja äitiyttä tiivistäen teemansa visuaalisesti minimalistiseen mutta sisällöltään monikerroksiseen ilmaisuun. Hänen teoksiaan on ollut esillä laajasti Suomessa ja kansainvälisesti, mm. EMMAssa, Kiasmassa, Moskovan modernin taiteen museossa ja Norjan valokuvataiteen museossa. Vuonna 2012 hänelle myönnettiin Suomen taideyhdistyksen Palokärki -palkinto teoksesta Punahilkka ja susi. Suoniemi on valtion audiovisuaalisen taidetoimikunnan jäsen ja toimii lehtorina Aalto yliopiston taiteen laitoksella.