Nykyaika (litteraatti)

Jaana Kokko

Mitä haluaisit muistaa lapsuudestasi? Mikä sinusta piti tulla isona? Miten nukut? Onko sinulla päiväunia? Teoksessa Nykyaika (litteraatti) on vanha ääninauha vuodelta 1982. Nauhalla tekijä haastattelee yhdessä parhaan ystävättärensä kanssa vanhempiaan heidän elämästään ja unelmistaan. Vuonna 2006 vanhempien haastatteluja lähestytään konseptuaalisesti ja keskusteluanalyysin keinoin. Taiteilija on purkanut puhutun tekstin videokuvaan näytille, niin kutsutuksi litteraatiksi, foneettisin merkein kirjoitetuksi tekstiksi.

Tuotantovuosi
2006
Kesto
00:11:40
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Nykyaika (litteraatti)
Suomenkielinen nimi
Nykyaika (litteraatti)
Englanninkielinen nimi
Modern Times (transcription)
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jaana Kokko (Haastattelija), Kaisu Mäki (Haastattelija), Vilma Martikainen (Kirjoittaja), Jaana Kokko (Käsikirjoittaja), Jaana Kokko (Leikkaaja), Jaana Kokko (Tekijä), Taimi Kokko (Esiintyjä), Aaro Kokko (Esiintyjä), Sakari Hantula (Kääntäjä), Arts Council Finland (Grant for residence) (Rahoittaja), Jaana Kokko (Ääni), Christer Nuutinen (Äänimiksaaja), (Cacophony 1982) (Äänisuunnittelu), Kaisu Mäki (Äänisuunnittelu), Jaana Kokko (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Jaana Kokko on Espoossa asuva taiteilija. Hän valmistui taiteen maisteriksi 2002 ja suorittaa parhaillaan jatko-opintojaan Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Hän on kiinnostunut taiteellisesta ilmaisusta ja historiasta, mutta myös teoksen tekemisen ja esittämisen poliittisuuden ymmärtämisestä. Hänen teoksiaan on esitetty laajasti kansainvälisillä festivaaleilla ja näytöksissä sekä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Aboa Vetus & Ars Novassa Turussa (2014), OKK:ssa Berliinissä; Porin taidemuseossa (2013), Moderna Museetissa Tukholmassa (2012), The National Art Centerissä Tokiossa (2012) ja Optica – Center for Contemporary Artissa Montrealissa (2010).