Niin kuin se olisi (totta)

Kokko Jaana

Videonauhateos romanttisesta heroismista. Teos koostuu viidestä katkelmasta. Niistä ensimmäinen on makrotaloudellinen ja teoksen lähtökohta: metafora kansantaloustieteellisenä selitysmallina, joka valottaa niin 1970-luvun Itä- kuin Länsi-Suomea. Loput teoksen neljästä katkelmasta ovat mikrotaloudellisia. Naisääni puhuu suomea, miesääni toistaa venäjäksi.

Tuotantovuosi
2005
Kesto
00:04:50
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Niin kuin se olisi (totta)
Suomenkielinen nimi
Niin kuin se olisi (totta)
Englanninkielinen nimi
As If It Was (True)
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jaana Kokko (Kuvaaja), Jaana Kokko (Käsikirjoittaja), Jaana Kokko (Leikkaaja), Jaana Kokko (Ohjaaja), Jaana Kokko (Tekijä), Elina Mikkilä (Kääntäjä), Eeva Putro (Näyttelijä), Sleipnir (Rahoittaja), VISEK (Rahoittaja), Alexander Lackmann (Voice over -kertoja), Ulla-Riikka Koskela (Voice over -kertoja)
Pressikuvat
Jaana Kokko on helsinkiläinen taiteilija, elokuvantekijä ja opettaja, joka toimii ajoittain myös kuraattorina. Tämänhetkisessä työskentelyssään hän tunnistaa kytevän muutostarpeen sekä muutoksen, joka lähtee liikkeelle taiteen tekemisen, oppimisen ja yhdessäolon käytännöistä. Kokko työstää parhaillaan kahta elokuvakokonaisuutta, jotka sijoittuvat syrjäseuduille, periferioihin, ja samalla pyrkivät siirtämään katseen näön ja kuulon reuna-alueille. Jaana Kokon teoksia on nähty esimerkiksi Liettuan kansallisgalleriassa Vilnassa, Latvian kansallisessa taidemuseossa Riiassa, Tallinnan taidehallissa, Helsingin taidehallissa, Tukholman Moderna Museetissa, Joensuun taidemuseossa, Lappeenrannan taidemuseossa, Bukarestin kansainvälisellä kokeellisen elokuvan festivaalilla, Tampereen elokuvajuhlilla ja Japan Media Arts Festivalilla Tokiossa. Hän on opettanut ja luennoinut esimerkiksi Kuvataideakatemiassa Helsingissä, Turun taideakatemiassa, Viron taideakatemiassa Tallinnassa, Latvian taideakatemiassa Riiassa sekä Akademie der Bildenden Künstessa Nürnbergissä.