Niin kuin se olisi (totta)

Jaana Kokko

Videonauhateos romanttisesta heroismista. Teos koostuu viidestä katkelmasta. Niistä ensimmäinen on makrotaloudellinen ja teoksen lähtökohta: metafora kansantaloustieteellisenä selitysmallina, joka valottaa niin 1970-luvun Itä- kuin Länsi-Suomea. Loput teoksen neljästä katkelmasta ovat mikrotaloudellisia. Naisääni puhuu suomea, miesääni toistaa venäjäksi.

Tuotantovuosi
2005
Kesto
00:04:50
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Niin kuin se olisi (totta)
Suomenkielinen nimi
Niin kuin se olisi (totta)
Englanninkielinen nimi
As If It Was (True)
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jaana Kokko (Kuvaaja), Jaana Kokko (Käsikirjoittaja), Jaana Kokko (Leikkaaja), Jaana Kokko (Ohjaaja), Jaana Kokko (Tekijä), Elina Mikkilä (Kääntäjä), Eeva Putro (Näyttelijä), Sleipnir (Rahoittaja), VISEK (Rahoittaja), Alexander Lackmann (Voice over -kertoja), Ulla-Riikka Koskela (Voice over -kertoja)
Pressikuvat
Jaana Kokko on Espoossa asuva taiteilija. Hän valmistui taiteen maisteriksi 2002 ja suorittaa parhaillaan jatko-opintojaan Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Hän on kiinnostunut taiteellisesta ilmaisusta ja historiasta, mutta myös teoksen tekemisen ja esittämisen poliittisuuden ymmärtämisestä. Hänen teoksiaan on esitetty laajasti kansainvälisillä festivaaleilla ja näytöksissä sekä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Aboa Vetus & Ars Novassa Turussa (2014), OKK:ssa Berliinissä; Porin taidemuseossa (2013), Moderna Museetissa Tukholmassa (2012), The National Art Centerissä Tokiossa (2012) ja Optica – Center for Contemporary Artissa Montrealissa (2010).