Lukupiiri

Jaana Kokko

Neljä naista kokoontuu helsinkiläiseen yksityisasuntoon keskustelemaan siitä, mitä poliittinen heidän mielestään tarkoittaa. He määrittävät kuvaa poliittisesta ihmisestä ja poliittisesta naisesta monologiensa ja Hanna Arendtin ajatuksiin perustuvan älyllisen keskustelun kautta. Teoksessa kysytään: Mitä on poliittinen? Mitä naisisen poliittisen tulisi olla? Voiko sukupolvet ylittävää vallankumouksellisuutta olla olemassa? Entä onko poliittisen uudelleenajattelu mahdollista?

Tuotantovuosi
2010
Kesto
00:32:30
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Lukupiiri
Suomenkielinen nimi
Lukupiiri
Englanninkielinen nimi
The Reading Circle
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Martin Jäger (Kuvaaja), Jaana Kokko (Käsikirjoittaja), Jaana Kokko (Leikkaaja), Jaana Kokko (Tekijä), Jaana Kokko (Tuottaja), Annikki Yrjänäinen (Esiintyjä), Amira Khalifa (Esiintyjä), Alina Kulo (Esiintyjä), Netta Keski-Levijoki (Esiintyjä), Janina Bergman (Esiintyjä), Martin Jäger (Värimäärittely), Samy Kramer (Äänileikkaus), Samy Kramer (Äänimiksaaja)
Pressikuvat
Jaana Kokko on Espoossa asuva taiteilija. Hän valmistui taiteen maisteriksi 2002 ja suorittaa parhaillaan jatko-opintojaan Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Hän on kiinnostunut taiteellisesta ilmaisusta ja historiasta, mutta myös teoksen tekemisen ja esittämisen poliittisuuden ymmärtämisestä. Hänen teoksiaan on esitetty laajasti kansainvälisillä festivaaleilla ja näytöksissä sekä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Aboa Vetus & Ars Novassa Turussa (2014), OKK:ssa Berliinissä; Porin taidemuseossa (2013), Moderna Museetissa Tukholmassa (2012), The National Art Centerissä Tokiossa (2012) ja Optica – Center for Contemporary Artissa Montrealissa (2010).