Koti on Runo.

Jaana Kokko

'Koti on runo' on visuaalisesti sukua kotivideolle: se on kuvattu käsivaralta ulkoisen mikrofonin kera. Valikoitu ja editoitu materiaali on kollaasi erilaisista kerrontatyyleistä: retkiopastus, performanssi, tulkkaus ja monologi.

Tuotantovuosi
2007
Kesto
00:14:09
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Home Is a Poem.
Suomenkielinen nimi
Koti on Runo.
Englanninkielinen nimi
Home Is a Poem.
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jaana Kokko (Ohjaaja), Jaana Kokko (Tekijä), Svetlana Bobkova (Esiintyjä), Jelena Romanovna Chigvintzeva (Esiintyjä), Galina Mihailovna Mishina (Esiintyjä), Jaana Kokko (Esiintyjä), Lilya Lebedeva (Esiintyjä), Lydia Mikhailovna Beznosova (Esiintyjä), Jaana Kokko (Kuvaaja)
Pressikuvat
Jaana Kokko on Espoossa asuva taiteilija. Hän valmistui taiteen maisteriksi 2002 ja suorittaa parhaillaan jatko-opintojaan Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Hän on kiinnostunut taiteellisesta ilmaisusta ja historiasta, mutta myös teoksen tekemisen ja esittämisen poliittisuuden ymmärtämisestä. Hänen teoksiaan on esitetty laajasti kansainvälisillä festivaaleilla ja näytöksissä sekä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Aboa Vetus & Ars Novassa Turussa (2014), OKK:ssa Berliinissä; Porin taidemuseossa (2013), Moderna Museetissa Tukholmassa (2012), The National Art Centerissä Tokiossa (2012) ja Optica – Center for Contemporary Artissa Montrealissa (2010).