Koti on Runo.

Kokko Jaana

'Koti on runo' on visuaalisesti sukua kotivideolle: se on kuvattu käsivaralta ulkoisen mikrofonin kera. Valikoitu ja editoitu materiaali on kollaasi erilaisista kerrontatyyleistä: retkiopastus, performanssi, tulkkaus ja monologi.

Tuotantovuosi
2007
Kesto
00:14:09
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Home Is a Poem.
Suomenkielinen nimi
Koti on Runo.
Englanninkielinen nimi
Home Is a Poem.
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jaana Kokko (Ohjaaja), Jaana Kokko (Tekijä), Svetlana Bobkova (Esiintyjä), Jelena Romanovna Chigvintzeva (Esiintyjä), Galina Mihailovna Mishina (Esiintyjä), Jaana Kokko (Esiintyjä), Lilya Lebedeva (Esiintyjä), Lydia Mikhailovna Beznosova (Esiintyjä), Jaana Kokko (Kuvaaja)
Pressikuvat
Jaana Kokko on helsinkiläinen taiteilija, elokuvantekijä ja opettaja, joka toimii ajoittain myös kuraattorina. Tämänhetkisessä työskentelyssään hän tunnistaa kytevän muutostarpeen sekä muutoksen, joka lähtee liikkeelle taiteen tekemisen, oppimisen ja yhdessäolon käytännöistä. Kokko työstää parhaillaan kahta elokuvakokonaisuutta, jotka sijoittuvat syrjäseuduille, periferioihin, ja samalla pyrkivät siirtämään katseen näön ja kuulon reuna-alueille. Jaana Kokon teoksia on nähty esimerkiksi Liettuan kansallisgalleriassa Vilnassa, Latvian kansallisessa taidemuseossa Riiassa, Tallinnan taidehallissa, Helsingin taidehallissa, Tukholman Moderna Museetissa, Joensuun taidemuseossa, Lappeenrannan taidemuseossa, Bukarestin kansainvälisellä kokeellisen elokuvan festivaalilla, Tampereen elokuvajuhlilla ja Japan Media Arts Festivalilla Tokiossa. Hän on opettanut ja luennoinut esimerkiksi Kuvataideakatemiassa Helsingissä, Turun taideakatemiassa, Viron taideakatemiassa Tallinnassa, Latvian taideakatemiassa Riiassa sekä Akademie der Bildenden Künstessa Nürnbergissä.