Bostaus / Jalkojenpesuseremonia

Jaana Kokko

Teos koostuu kahdesta osasta. “Bostaus” on unen rekonstruktio, jossa kokeellisen äänen lähteinä ovat sopraano sekä V8-moottorit. Teoksen toinen osa lainaa kulkunsa performanssilta: ”Jalkojenpesuseremoniassa” runoilija Gaspara Stampa (1523–1554) lausuu teksteistään valittuja fragmentteja suomeksi, italiaksi ja englanniksi.

 

Tuotantovuosi
2008
Kesto
00:10:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Bostaus / Jalkojenpesuseremonia
Suomenkielinen nimi
Bostaus / Jalkojenpesuseremonia
Englanninkielinen nimi
Stakeout / Feet Washing Ceremony
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jaana Kokko (Kuvaaja), Jaana Kokko (Käsikirjoittaja), Jaana Kokko (Leikkaaja), Jaana Kokko (Ohjaaja), Jaana Kokko (Tekijä), Eija Räsänen (Laulaja), Annikki Yrjänäinen (Näyttelijä), Janne Virkkunen (Näyttelijä), Janina Berman (Näyttelijä), Nina Viitamäki (Näyttelijä), Joachim Haas (Teknikko), Finnish Art Council, Media Art (Tukipalvelut), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Tukipalvelut), Jaana Kokko (Ääni), Tuomas Klaavo (Ääni), Seppo Salminen / YLE (Äänitys), Christer Nuutinen (Äänitys)
Pressikuvat
Jaana Kokko on Espoossa asuva taiteilija. Hän valmistui taiteen maisteriksi 2002 ja suorittaa parhaillaan jatko-opintojaan Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Hän on kiinnostunut taiteellisesta ilmaisusta ja historiasta, mutta myös teoksen tekemisen ja esittämisen poliittisuuden ymmärtämisestä. Hänen teoksiaan on esitetty laajasti kansainvälisillä festivaaleilla ja näytöksissä sekä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Aboa Vetus & Ars Novassa Turussa (2014), OKK:ssa Berliinissä; Porin taidemuseossa (2013), Moderna Museetissa Tukholmassa (2012), The National Art Centerissä Tokiossa (2012) ja Optica – Center for Contemporary Artissa Montrealissa (2010).