Kuparivuoret

Koss Carolin

Dokumenttielokuva Copper Mountains on ikkuna Uralin vuoristoon, jonka liepeillä sijaitsee Karabashin pieni kaupunki. Ekologiseksi katastrofialueeksi vuonna 1996 julistettu Karabash on yksi maailman saastuneimmista kaupungeista. Alueen menneisyys osoittaa, että jatkuva ja häikäilemätön luonnonvarojen hyväksikäyttö aiheuttaa paitsi vakavia seurauksia ympäristölle, myös epäinhimilliset elinolosuhteet ympäröivän alueen asukkaille. Ja ikään kuin ihmiskunta ei koskaan oppisi virheistään, miljoonakaupunki Tšeljabinskia ympäröivää lääniä odottaa nyt samanlainen, jopa pahempi kohtalo. Copper Mountains vie katsojan pohdiskelevalle matkalle näennäisen postapokalyptisiin maisemiin ja antaa äänen saastuneessa ympäristössä asuville ihmisille.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:44:44
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Kuparivuoret
Suomenkielinen nimi

Kuparivuoret

Englanninkielinen nimi

Copper Mountains

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Carolin Koss (Kuvaaja), Otto Andersson (Käsikirjoittaja), Otto Andersson (Leikkaaja), Carolin Koss (Ohjaaja), Kasperi Laine (Säveltäjä), Carolin Koss (Tekijä), Anna Rombach / Tühma Audio/Visual (Tuottaja), Konsta Väänänen (Tuottaja), Aleksi Tegel (Äänisuunnittelu), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Tühma Audio/Visual (Tuotantoyhtiö)
Pressikuvat
Carolin Koss (synt. 1986) on Helsingissä asuva ja työskentelevä taitelija ja elokuvantekijä. Hän on syntynyt Saksassa. Hän yhdistelee eri mediumeja teoksissaan, jotka ovat usein ajatuksekkaita ja esteettisiä. Teokset antavat muodon sisäisille maisemille tai kutsuvat pohtimaan ympäristöä. Hänen teoksensa ovat usein luonteeltaan unenomaisia ja vangitsevat katsojan symbolisella ja tyylitellyllä kuvakielellään. Koss valmistui kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2014. Hänen teoksiaan on esitetty festivaaleilla ja kansainvälisissä näyttelyissä muun muassa Helsingissä, Tukholmassa, Riiassa, Berliinissä, Ateenassa, Venetsiassa, Lontoossa ja New Yorkissa. Koss on ollut ehdolla “Young Achiever’s Award” -palkinnon saajaksi Golden Women Awards -tapahtumassa Helsingissä ja hän voitti pääpalkinnon Screen & Sound -festivaalilla Krakovassa. Tallinnan Unprecented-elokuvafestivaaleilla hän voitti “Hope Award for arising new talents” -palkinnon.