Emerald Green

Carolin Koss

Kolmikanavainen videoinstallaatio dystooppisesta maailmasta, missä hämärä voima vallitsee, luonto on syrjäytetty sukupuuttoon, hengitettävää ilmaa on harvassa sekä aurinko on hävinnyt ihmisten riistettyä luonnolta sen resurssit. Installaatio keskittyy kolmen ihmisen selviytymistarinaan, jossa he pakenevat alitajuntaansa voidakseen rakentaa maailman uusiksi ja uudelleenkuvitella saastuneen maailmansa ja elinympäristönsä.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:14:07
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Emerald Green
Englanninkielinen nimi

Emerald Green

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kim Viitanen (Kuvaaja), Hannu Käki (Kuvaaja), Carolin Koss (Käsikirjoittaja), Carolin Koss (Ohjaaja), Carolin Koss (Tekijä), Carolin Koss (Tuottaja), Jeppe Jørgensen (Assistentti), Carolin Koss (Catering), Inari Lepistö (Catering), Otto Andersson (Erikoistehosteet), Otto Andersson (Leikkaaja), Amiira Kultalahti (Maskeeraaja), Anniina Sipola (Maskeeraaja), Carolin Koss (Maskeeraaja), Inari Lepistö (Näyttelijä), Ken Mai (Näyttelijä), Pablo Torpo (Näyttelijä), Heidi Jokinen (Näyttämösuunnittelu), Alexandra Ovtchinnikova (Pukusuunnittelu), TAIKE (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Inari Lepistö (Runner), Otto Andersson (Runner), Johanna Tarkkanen (Säveltäjä), Alexandra Ovtchinnikova (Tuotantoassistentti), Emilia Lindholm (Tuotantohenkilöstö), Hannu Käki (Valaisija), Kim Viitanen (Valaisija), Matias Hakala (Voice over -kertoja), Hannu Käki (Värimäärittely), Aleksi Tegel (Äänisuunnittelu), Jarkko Kela (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Carolin Koss (synt. 1986) on Helsingissä asuva ja työskentelevä taitelija ja elokuvantekijä. Hän on syntynyt Saksassa. Hän yhdistelee eri mediumeja teoksissaan, jotka ovat usein ajatuksekkaita ja esteettisiä. Teokset antavat muodon sisäisille maisemille tai kutsuvat pohtimaan ympäristöä. Hänen teoksensa ovat usein luonteeltaan unenomaisia ja vangitsevat katsojan symbolisella ja tyylitellyllä kuvakielellään. Koss valmistui kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2014. Hänen teoksiaan on esitetty festivaaleilla ja kansainvälisissä näyttelyissä muun muassa Helsingissä, Tukholmassa, Riiassa, Berliinissä, Ateenassa, Venetsiassa, Lontoossa ja New Yorkissa. Koss on ollut ehdolla “Young Achiever’s Award” -palkinnon saajaksi Golden Women Awards -tapahtumassa Helsingissä ja hän voitti pääpalkinnon Screen & Sound -festivaalilla Krakovassa. Tallinnan Unprecented-elokuvafestivaaleilla hän voitti “Hope Award for arising new talents” -palkinnon.