Kasvu

Carolin Koss

Kasvu koostuu kahdesta videosta – toinen on kuvattu Islannissa, fokuksena koskematon ja säilynyt luonto, ja toinen pienessä teollisuuskaupungissa Uralin juurella, joka on vakavien päästöjen seurauksena julistettu ekologiseksi katastrofialueeksi. Kuvat vahvoine väreineen ja rakenteineen muistuttavat ensisilmäyksellä toisiaan, mutta lähempää tarkasteltuna ne kertovat täysin vastakkaista tarinaa.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:11:38
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Growth
Suomenkielinen nimi

Kasvu

Englanninkielinen nimi

Growth

Tuotantomaat
Iceland, Russia
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Carolin Koss (Kuvaaja), Carolin Koss (Käsikirjoittaja), Otto Andersson (Leikkaaja), Carolin Koss (Ohjaaja), Carolin Koss (Tekijä), Carolin Koss (Käsikirjoitus), TAIKE (Rahoittaja), Thomas Marcus (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Carolin Koss (synt. 1986) on Helsingissä asuva ja työskentelevä taitelija ja elokuvantekijä. Hän on syntynyt Saksassa. Hän yhdistelee eri mediumeja teoksissaan, jotka ovat usein ajatuksekkaita ja esteettisiä. Teokset antavat muodon sisäisille maisemille tai kutsuvat pohtimaan ympäristöä. Hänen teoksensa ovat usein luonteeltaan unenomaisia ja vangitsevat katsojan symbolisella ja tyylitellyllä kuvakielellään. Koss valmistui kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2014. Hänen teoksiaan on esitetty festivaaleilla ja kansainvälisissä näyttelyissä muun muassa Helsingissä, Tukholmassa, Riiassa, Berliinissä, Ateenassa, Venetsiassa, Lontoossa ja New Yorkissa. Koss on ollut ehdolla “Young Achiever’s Award” -palkinnon saajaksi Golden Women Awards -tapahtumassa Helsingissä ja hän voitti pääpalkinnon Screen & Sound -festivaalilla Krakovassa. Tallinnan Unprecented-elokuvafestivaaleilla hän voitti “Hope Award for arising new talents” -palkinnon.