Her Subjects

Lecklin Johanna

Stop motion -tekniikalla tehty kolmiosainen animaatiosarja Her Subjects [Hänen alamaisensa] kiinnittää huomiota kuninkaallisten valtaan suhteessa alamaisiin, esimerkiksi siirtomaihin. Teos käsittelee kysymyksiä vallasta aikana, jolloin ajatus joidenkin ihmisten myötäsyntyisestä etuoikeudesta vaikuttaa vanhentuneelta. Se tarkastelee monarkiaan sidottuja perinteitä, jotka vaikuttavat eriskummallisilta Brexitin jälkeisessä Euroopassa. Her Subjects perustuu animoituun found footageen ja se esitetään joko yksikanavaisena tai kolmelta monitorilta vierekkäin.

Tuotantovuosi
2022
Kesto
00:03:11
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Her Subjects
Englanninkielinen nimi

Her Subjects

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Johanna Lecklin (Käsikirjoittaja), Johanna Lecklin (Leikkaaja), Johanna Lecklin (Ohjaaja), Johanna Lecklin (Tekijä), Johanna Lecklin (Tuottaja), Johanna Works (Tuottaja), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja)
Pressikuvat
Johanna Lecklin (s. 1972) on valmistunut Helsingin yliopistosta 2008 ja Kuvataideakatemiasta 2003 sekä opiskellut UCL:n Slade School of Fine Artissa Lontoossa. Lecklin tekee videoita, valokuvia ja liikkuvan kuvan installaatioita, jotka perustuvat dokumenttiin, narratiivisuuteen ja performatiivisuuteen. Lecklinin teoksia on esitetty useissa näyttelyissä ja festivaaleilla sekä kotimaassa että ulkomailla, kuten Liverpool Biennaalin City States -näyttelyssä (2010) ja Kiasman kokoelmanäyttelyssä Järjestetty juttu (2010).

28 teosta