Ei ainoastaan intohimosta

Johanna Lecklin

Teos yhdistää kaksi rinnakkaista kertomusta. Yhdessä kaksi nuorta tyttöä keskustelevat Suomen sisällissodasta samalla kun pelaavat punaisten ja valkoisten vuoden 1918 konfliktiin perustuvaa lautapeliä. Toisessa tutkija kuuntelee arkistohaastatteluja ja katselee sisällissodan aikaisia valokuvia. Hän tutkii “punaisen puolen” naisten ja lasten kohtaloita yhteenotossa, joka jakoi suomalaisen yhteiskunnan kahtia ja jossa kumpikin puoli yritti epäinhimillistää toista. Tapahtumat ajoittuvat nykypäivään, ja joitain kohtauksia on kuvattu Mänttä-Vilppulassa, sisällissodan rintamalinjan maisemissa. 

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:13:51
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Ei ainoastaan intohimosta
Englanninkielinen nimi

Not just a Matter of Passion

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kerttu Hakkarainen (Kuvaaja), Johanna Lecklin (Käsikirjoittaja), Johanna Lecklin (Leikkaaja), Johanna Lecklin (Ohjaaja), Johanna Lecklin (Tekijä), Jyri Pirinen (Äänisuunnittelu), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Konstsamfundet (Rahoittaja), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), TAIKE (Rahoittaja), VISEK (Rahoittaja), Alfred Kordelin Foundation (Rahoittaja), Johanna Works (Tuotantoyhtiö)
Pressikuvat
Johanna Lecklin (s. 1972) on valmistunut Helsingin yliopistosta 2008 ja Kuvataideakatemiasta 2003 sekä opiskellut UCL:n Slade School of Fine Artissa Lontoossa. Lecklin tekee videoita, valokuvia ja liikkuvan kuvan installaatioita, jotka perustuvat dokumenttiin, narratiivisuuteen ja performatiivisuuteen. Lecklinin teoksia on esitetty useissa näyttelyissä ja festivaaleilla sekä kotimaassa että ulkomailla, kuten Liverpool Biennaalin City States -näyttelyssä (2010) ja Kiasman kokoelmanäyttelyssä Järjestetty juttu (2010).

27 teosta