Ero

Aimo Hyvärinen

Ero vie katsojan vastatusten miehisten tunteiden kanssa. Teos rakentuu pelkistetyistä episodeista, joissa kiteytyy avioeroprosessiin liittyvää vihaa, ahdistusta, yksinäisyyttä ja surua. Näkökulma on miehen. Episodit perustuvat haastatteluihin, mutta kerrontatapa on fiktiivinen.
Tuotantovuosi
2006
Kesto
00:12:20
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Ero
Suomenkielinen nimi
Ero
Englanninkielinen nimi
Divorce
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Aimo Hyvärinen (Kuvaaja), Aimo Hyvärinen (Käsikirjoittaja), Aimo Hyvärinen (Ohjaaja), Aimo Hyvärinen (Tekijä), Irma Silvennoinen (Tuottaja), HiQ visual oy (Tuottaja), Heikki Mäntymää (Näyttelijä), Tuula Linnusmäki (Näyttelijä), Linnusmäki children (Näyttelijä)
Pressikuvat
Aimo Hyvärinen on mediataiteilija, valokuvaaja, dokumentaristi ja mediatuotannon opettaja. Hän on työskennellyt mediatuotantojen, taiteen ja viestinnän alueilla 70-luvulta saakka. Tutkintoja on Taideteollisesta korkeakoulusta (valokuvaaja ja taidepedagogi), elokuvatuottajan koulutus (Elma/TTVO) sekä FM Jyväskylän Yliopistosta (Digital Culture). Hän opettaa mediatuotantoa sekä tekee omia tuotantoja lähinnä oman tuotantoyhtiön HiQ visual oy:n kautta sekä tuottaa myös muiden tekijöiden tuotantoja. Hyvärinen on pitänyt omia näyttelyitä koti- ja ulkomailla aina 70-luvun lopulta alkaen, hänen dokumenttielokuviaan ja videoteoksia on esitetty eri maiden tv-kanavilla sekä festivaaleilla.