Philemons Fotografien oder durch eine afrikanische Linse

Philemon’s Photographs or Through an African Lens Horelli Laura Horelli Laura Namibialainen maanpakolainen Philemon Kaluwapa opiskeli valokuvausta Itä-Berliinissä 1980-luvulla. Elokuvassa on useita kertomuksia, mukaan lukien Kaluwapan kiinnostus siihen, kuinka hän voisi parhaiten käyttää valokuvan välinettä kuvatakseen mustia sekä omaa kokemustaan… Read more »

Tulevaisuus ei ole entisensä

Tulevaisuus ei ole entisensä  Future Is Not What It Used To Be  Taanila Mika Taanila Mika Vinksahtanut muotokuva eräästä varhaisen elektronisen taiteen unohdetuista pioneereista, suomalaisesta ydintutkija-taiteilija Erkki Kurenniemestä. Dokumenttielokuva keskittyy Kurenniemen massiiviseen projektiin, joka tähtää “kaiken keräämiseen”. A… Read more »

Puhdistus (installaatio)

Puhdistus (installaatio) Purification (installation) Granö Veli Granö Veli Keksijä Voitto Koskenvaara on kehittänyt laitteen, joka puhdistaa hänen kotiympäristönsä. Laite puhdistaa ruoka-aineet lisä-aineista ja sanomalehden vahingollisista aineista. Ihmeellinen laite ehkäisee myös elektronisten laitteiden säteilyä ja turvaa kodin ydinsäteilyltä. Hänen sanomansa voisi… Read more »

Tuula

Tuula Tuula Ylikoski Maria Ylikoski Maria Videoteos Tuula tarkastelee elämäkerran rakentumista muistamisesta, kertomisesta ja tulkinnasta. Kuusikymppinen suomalaissyntyinen nainen kertoo, miten hän tutustui ex-aviomieheensä ja muutti Yhdysvaltoihin 35 vuotta sitten. Tuulan kertomus etenee siirtyminä: hän muuttaa paikasta toiseen ja kasvaa sattumien… Read more »

Eungyung – I have always been a foreigner

Eungyung Eungyung – I have always been a foreigner Ylikoski Maria Ylikoski Maria Eungyung on New Yorkissa syntynyt korealainen nainen, joka muutti Suomeen 2006. Muotokuvassa hän kertoo elämästään, identiteetistään ja kotimaistaan. Video on kuvattu yhdessä ja samassa paikassa eri vuodenaikoina…. Read more »

Puhdistus

Puhdistus Purification Granö Veli Granö Veli Vanha keksijä Voitto Koskenvaara on löytänyt keinon poistaa kaikki epäpuhtaudet kodistansa. Hän pystyy puhdistamaan ruoan, tavarat ja sanomalehdet lisäaineista. Hänen outo laitteensa suojelee kaikelta epäterveelliseltä, kuten säteilyltä. Hänen viestinsä voisi olla: on edelleen mahdollista… Read more »