ZOO

Salla Tykkä

Nainen valokuvaa eläintarhan aitauksia. Eläimet tuijottavat takaisin, suoraan häntä kohti, seuraten häntä häntä katseillaan. Katsoja ja katsomisen kohde vaihtavat paikkojaan. Nainen uppoaa syvään veteen. Pinnan alla on käynnissä väkivaltainen vedenalainen rugby-ottelu. Hän nousee pintaa hengittääkseen, muuta eläinten tuijottavat katseet ja kameran etsin tukkivat hänen pakoreittinsä. Epätoivoisena hän tekee äärimmäisen päätöksen.
Tuotantovuosi
2006
Kesto
00:12:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
ZOO
Suomenkielinen nimi
ZOO
Englanninkielinen nimi
ZOO
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Ei
Työryhmä
Jyrki Arnikari (Kuvaaja), Salla Tykkä (Käsikirjoittaja), Salla Tykkä (Leikkaaja), Max Savikangas (Musiikki), Salla Tykkä (Ohjaaja), Salla Tykkä (Tekijä), Misha Jaari (Tuottaja), Terhi Suorlahti (Näyttelijä), Hanna Timonen (Still-kuvaaja)
Pressikuvat
Salla Tykkä asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on käyttänyt välineinään valokuvaa ja liikkuvaa kuvaa vuodesta 1995 alkaen. Hänen teoksensa käsittelevät muistia sekä arjen kuvissa heijastuvia valtarakenteita. Tykän teoksia on nähty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Tykän elokuvia on esitetty lisäksi monilla elokuvafestivaaleilla. Hänen teoksensa Giant sai vuonna 2014 Canon Tiger Award -palkinnon Rotterdamin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla. Tykkä palkittiin mediataiteen AVEK-palkinnolla 2016.