Cave

Salla Tykkä

Naisen työ epäonnistuu. Kukkalapio ei kykene rikkomaan kovaa maan pintaa. Todellisuus, jossa on oltava, jää taakse, kun naisen polku johtaa luolalle. Sisällä pimeydessä kädet uppoavat pehmeään maahan. Kaivosmiehet, jotka kykenevät työstämään kovaa kalliota vaivatta, pelottavat naista. Hän väistyy, piiloutuu pimeyteen. Nainen joutuu kohtaamaan valtavan, sokaisevan valon, ennenkuin pääsee astumaan ulos uuteen maisemaan.

Tuotantovuosi
2003
Kesto
00:09:58
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Cave
Suomenkielinen nimi
Cave
Englanninkielinen nimi
Cave
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
Other
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Salla Tykkä (Käsikirjoittaja), Salla Tykkä (Leikkaaja), Paich & Paich (Musiikki), Salla Tykkä (Ohjaaja), Brian Eno (Säveltäjä), Salla Tykkä (Tekijä), Aino Halonen (Tuottaja), Niina Rinta-Opas (Näyttelijä)
Pressikuvat
Salla Tykkä asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on käyttänyt välineinään valokuvaa ja liikkuvaa kuvaa vuodesta 1995 alkaen. Hänen teoksensa käsittelevät muistia sekä arjen kuvissa heijastuvia valtarakenteita. Tykän teoksia on nähty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Tykän elokuvia on esitetty lisäksi monilla elokuvafestivaaleilla. Hänen teoksensa Giant sai vuonna 2014 Canon Tiger Award -palkinnon Rotterdamin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla. Tykkä palkittiin mediataiteen AVEK-palkinnolla 2016.