Thriller

Tykkä Salla

Marraskuisen maaseudun harmaudessa asuva nuori tyttö tunnustelee itsessään naisellisuuden ja miehisyyden ääriä: aistillisuus väistyy vastuun ja empatian käännähtäessä rajuksi, aggressiiviseksi teoksi, joka koettelee lapsuuden kaikkia laitoja.

Tuotantovuosi
2001
Kesto
00:08:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Thriller
Suomenkielinen nimi
Thriller
Englanninkielinen nimi
Thriller
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
Other
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Salla Tykkä (Käsikirjoittaja), Salla Tykkä (Leikkaaja), John Carpenter (Musiikki), Pino Donaggio (Musiikki), Salla Tykkä (Ohjaaja), Salla Tykkä (Tekijä), Aino Halonen (Tuottaja), Vilma Melasniemi (Näyttelijä), Janne Hyytiäinen (Näyttelijä), Anni Urho (Näyttelijä), Ville Jankeri (Ääni)
Pressikuvat
Salla Tykkä asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on käyttänyt välineinään valokuvaa ja liikkuvaa kuvaa vuodesta 1995 alkaen. Hänen teoksensa käsittelevät muistia sekä arjen kuvissa heijastuvia valtarakenteita. Tykän teoksia on nähty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Tykän elokuvia on esitetty lisäksi monilla elokuvafestivaaleilla. Hänen teoksensa Giant sai vuonna 2014 Canon Tiger Award -palkinnon Rotterdamin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla. Tykkä palkittiin mediataiteen AVEK-palkinnolla 2016.