Thriller

Salla Tykkä

Marraskuisen maaseudun harmaudessa asuva nuori tyttö tunnustelee itsessään naisellisuuden ja miehisyyden ääriä: aistillisuus väistyy vastuun ja empatian käännähtäessä rajuksi, aggressiiviseksi teoksi, joka koettelee lapsuuden kaikkia laitoja.

Production Year
2001
Duration
00:08:00
Tyyppi
Asiasanat
Original Title
Thriller
Finnish Title
Thriller
English Title
Thriller
Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Aspect Ratio
Other
Sound
Yes
Työryhmä
Salla Tykkä (Käsikirjoittaja), Salla Tykkä (Leikkaaja), John Carpenter (Musiikki), Pino Donaggio (Musiikki), Salla Tykkä (Ohjaaja), Salla Tykkä (Tekijä), Aino Halonen (Tuottaja), Vilma Melasniemi (Näyttelijä), Janne Hyytiäinen (Näyttelijä), Anni Urho (Näyttelijä), Ville Jankeri (Ääni)
Press Photos
Salla Tykkä asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on käyttänyt välineinään valokuvaa ja liikkuvaa kuvaa vuodesta 1995 alkaen. Hänen teoksensa käsittelevät muistia sekä arjen kuvissa heijastuvia valtarakenteita. Tykän teoksia on nähty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Tykän elokuvia on esitetty lisäksi monilla elokuvafestivaaleilla. Hänen teoksensa Giant sai vuonna 2014 Canon Tiger Award -palkinnon Rotterdamin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla. Tykkä palkittiin mediataiteen AVEK-palkinnolla 2016.