Airs Above the Ground

Salla Tykkä

Lipizzan hevosta pidetään vanhimpana olemassaolevana jalostettuna rotuna Euroopassa. Jalostettu rotu sai alkunsa 1500-luvulla Habsburgin monarkian tuella. Lipizzan hevoset on jalostettu klassisen kouluratsastuksen korkeinta muotoa varten. Hienoimpia lipizzalaisoreja aletaan harjoituttaa nelivuotiaina. Hevoset syntyvät tummina ja vaalentuvat asteittain, kunnes ovat täysin valkoisia. Lipizzan hevonen on olemassa, jotta se voisi tuottaa ihmiselle kauneutta. Katsomme eläimen liikkeitä ja näemme palan ihmisen historiaa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta.

Tuotantovuosi
2010
Kesto
00:08:20
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Airs Above the Ground
Suomenkielinen nimi

Airs Above the Ground

Englanninkielinen nimi

Airs Above the Ground

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Salla Tykkä (Kirjoittaja), Samuli Saastamoinen (Kuvaaja), Salla Tykkä (Leikkaaja), Salla Tykkä (Tekijä), Janne Jankeri (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Salla Tykkä asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on käyttänyt välineinään valokuvaa ja liikkuvaa kuvaa vuodesta 1995 alkaen. Hänen teoksensa käsittelevät muistia sekä arjen kuvissa heijastuvia valtarakenteita. Tykän teoksia on nähty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Tykän elokuvia on esitetty lisäksi monilla elokuvafestivaaleilla. Hänen teoksensa Giant sai vuonna 2014 Canon Tiger Award -palkinnon Rotterdamin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla. Tykkä palkittiin mediataiteen AVEK-palkinnolla 2016.