Europe - Europa

Tykkä Salla

Europe - Europa on elokuvamuotoinen tutkimus tekijän vallasta ja asemasta. Se osoittaa, että keinot, joita käytämme kuvaamaan ja tallentamaan maailmaa, samanaikaisesti muuttavat ja rakentavat sitä.

Tuotantovuosi
2021
Kesto
00:43:51
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Europe - Europa
Suomenkielinen nimi

Europe - Europa

Englanninkielinen nimi

Europe - Europa

Tuotantomaat
Finland, Sweden
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Mikko Levoska (Kuvaaja), Salla Tykkä (Käsikirjoittaja), Salla Tykkä (Leikkaaja), Salla Tykkä (Ohjaaja), Salla Tykkä (Tekijä), Janne Jankeri (Äänisuunnittelu), Salla Tykkä (Näyttelijä), Saija Lentonen (Näyttelijä), AVEK (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), FIve Years Production Oy (Tuotantoyhtiö)
Pressikuvat
Salla Tykkä asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on käyttänyt välineinään valokuvaa ja liikkuvaa kuvaa vuodesta 1995 alkaen. Hänen teoksensa käsittelevät muistia sekä arjen kuvissa heijastuvia valtarakenteita. Tykän teoksia on nähty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Tykän elokuvia on esitetty lisäksi monilla elokuvafestivaaleilla. Hänen teoksensa Giant sai vuonna 2014 Canon Tiger Award -palkinnon Rotterdamin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla. Tykkä palkittiin mediataiteen AVEK-palkinnolla 2016.