Untitled (White - Alps)

Salla Tykkä

Matkakertomuselokuva katsomisesta ja ihmisen halusta nähdä ja ymmärtää maailmaa sekä aistihavaintojen riittämättömyydestä mielen kurottaessa yhä syvemmälle materiaan, aikaan, avaruuteen.

Tuotantovuosi
2019
Kesto
01:08:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Untitled (White - Alps)
Englanninkielinen nimi

Untitled (White - Alps)

Tuotantomaat
Finland, Switzerland, France
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Mikko Levoska (Kuvaaja), Salla Tykkä (Käsikirjoittaja), Salla Tykkä (Leikkaaja), Salla Tykkä (Ohjaaja), Salla Tykkä (Tekijä), Salla Tykkä (Tuottaja), Janne Jankeri (Äänisuunnittelu), Martynas Šiauciunas (Muu), Johannes Elo (Muu), Katja Kostiainen (Muu), Greta ja William Lehtinen Foundation (Rahoittaja), Wonder Box (Rahoittaja), Oskar Öflundin säätiö (Rahoittaja), TAIKE (Rahoittaja), Utopiana (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja)
Salla Tykkä asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on käyttänyt välineinään valokuvaa ja liikkuvaa kuvaa vuodesta 1995 alkaen. Hänen teoksensa käsittelevät muistia sekä arjen kuvissa heijastuvia valtarakenteita. Tykän teoksia on nähty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Tykän elokuvia on esitetty lisäksi monilla elokuvafestivaaleilla. Hänen teoksensa Giant sai vuonna 2014 Canon Tiger Award -palkinnon Rotterdamin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla. Tykkä palkittiin mediataiteen AVEK-palkinnolla 2016.