Waiting for the Extinction :-(

Hamm Kalle

Band of Weeds käyttää mikrovolttisensoreita tallentaakseen kasvien sähkömagneettisen kentän muutoksia ja työstää tästä kerätystä biodatasta ääniteoksia. Elokuvan molemmat ääniteokset on koostettu nuokkuesikosta ja jääleinikistä tallennetusta biodatasta niiden luonnollisilla kasvupaikoillaan Norjassa. Molemmat kasvilajit ovat häviämässä Suomesta.

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:18:50
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Waiting for the Extinction :-(
Tuotantomaat
Finland, Norway
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kalle Hamm (Kuvaaja), Kalle Hamm (Käsikirjoittaja), Kalle Hamm (Leikkaaja), Kalle Hamm (Ohjaaja), Lauri Ainala (Säveltäjä), Kalle Hamm (Säveltäjä), Olli Aarni (Säveltäjä), Hermanni Keko (Säveltäjä), Kalle Hamm (Tekijä), Kalle Hamm (Tuottaja), Koneen säätiö (Rahoittaja)
Pressikuvat
Kalle Hamm helsinkiläinen taiteilija jonka teokset tutkivat kulttuurisia kohtaamisia ja niiden vaikutuksia niin historiallisesti kuin nykykontekstissakin. Hamm valmistui kuvataiteilijaksi Lahden taideinstituutista 1994 ja taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulusta 2002. Vuodesta 2000 Hamm on tehnyt yhteystyötä Iranin Kurdistanista kotoisin olevan taiteilijan Dzamil Kamagerin kanssa. Taiteilijakaksikko käsittelee marginaalisuuden asemaa valtakulttuurissa ja kulttuurisia kohtaamisia globaaleissa verkostoissa. Heidän teoksensa hyödyntävät taidetta, designia ja käsityötä ja saavat usein innostuksensa arkipäiväisistä asioista.