Reliikit

Hamm Kalle

“Reliikit” perustuu suoriin ja epäsuoriin tekstilainoihin, jotka on otettu Vuojoen kartanon historiallisen kirjaston teoksista. Elokuva tutkii sitaateillaan kuvallisuutta, tekstillisyyttä ja äänellisyyttä.

Tuotantovuosi
2010
Kesto
00:41:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Reliikit
Suomenkielinen nimi
Reliikit
Englanninkielinen nimi
Relics
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kalle Hamm (Käsikirjoittaja), Dzamil Kamanger (Käsikirjoittaja), Kalle Hamm (Ohjaaja), Kalle Hamm (Tekijä), Jyri Pitkänen (Kuvaaja), Jonathan Scotson (Kääntäjä), Pirjo Hamm-Hakamäki (Location Manager), Esa Santonen (Äänimiksaaja), Lauri Ainala (Äänisuunnittelu), Sakari Matikka (Äänitys)
Pressikuvat
Kalle Hamm helsinkiläinen taiteilija jonka teokset tutkivat kulttuurisia kohtaamisia ja niiden vaikutuksia niin historiallisesti kuin nykykontekstissakin. Hamm valmistui kuvataiteilijaksi Lahden taideinstituutista 1994 ja taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulusta 2002. Vuodesta 2000 Hamm on tehnyt yhteystyötä Iranin Kurdistanista kotoisin olevan taiteilijan Dzamil Kamagerin kanssa. Taiteilijakaksikko käsittelee marginaalisuuden asemaa valtakulttuurissa ja kulttuurisia kohtaamisia globaaleissa verkostoissa. Heidän teoksensa hyödyntävät taidetta, designia ja käsityötä ja saavat usein innostuksensa arkipäiväisistä asioista.