Reliikit

Kalle Hamm

“Reliikit” perustuu suoriin ja epäsuoriin tekstilainoihin, jotka on otettu Vuojoen kartanon historiallisen kirjaston teoksista. Elokuva tutkii sitaateillaan kuvallisuutta, tekstillisyyttä ja äänellisyyttä.

Production Year
2010
Duration
00:41:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Reliikit
Finnish Title
Reliikit
English Title
Relics
Tuotantomaat
Finland
Dialogue
Yes
Aspect Ratio
16:9
Sound
Yes
Työryhmä
Kalle Hamm (Käsikirjoittaja), Dzamil Kamanger (Käsikirjoittaja), Kalle Hamm (Ohjaaja), Kalle Hamm (Tekijä), Jyri Pitkänen (Kuvaaja), Jonathan Scotson (Kääntäjä), Pirjo Hamm-Hakamäki (Location Manager), Esa Santonen (Äänimiksaaja), Lauri Ainala (Äänisuunnittelu), Sakari Matikka (Äänitys)
Press Photos
Kalle Hamm helsinkiläinen taiteilija jonka teokset tutkivat kulttuurisia kohtaamisia ja niiden vaikutuksia niin historiallisesti kuin nykykontekstissakin. Hamm valmistui kuvataiteilijaksi Lahden taideinstituutista 1994 ja taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulusta 2002. Vuodesta 2000 Hamm on tehnyt yhteystyötä Iranin Kurdistanista kotoisin olevan taiteilijan Dzamil Kamagerin kanssa. Taiteilijakaksikko käsittelee marginaalisuuden asemaa valtakulttuurissa ja kulttuurisia kohtaamisia globaaleissa verkostoissa. Heidän teoksensa hyödyntävät taidetta, designia ja käsityötä ja saavat usein innostuksensa arkipäiväisistä asioista.