Teta Veleta

Kalle Hamm

Teta Veleta perustuu Pier Paolo Pasolinin nuoruuden kirjeisiin, teksteihin sekä niin sanottuihin punaisiin muistikirjoihin, jotka hän kirjoitti ollessaan 18–31-vuotias. Video on muotokuva nuoresta miehestä, joka löytää itsensä käytyään läpi henkilökohtaisen skandaalin. Video on kuvattu Casarsassa ja Roomassa, joissa Pasolini asui kirjoittaessaan nämä tekstit.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:22:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Teta Veleta
Suomenkielinen nimi

Teta Veleta

Englanninkielinen nimi

Teta Veleta

Tuotantomaat
Finland, Italy
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pentti Hakamäki (Kuvaaja), Kalle Hamm (Kuvaaja), Kalle Hamm (Käsikirjoittaja), Kalle Hamm (Leikkaaja), Kalle Hamm (Ohjaaja), Kalle Hamm (Tekijä), Valter Benigni (Näyttelijä), TAIKE (Rahoittaja), Scuola Internazionale di Graphica Venezia (Rahoittaja), Mine Güngör (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat

Kalle Hamm

Syntynyt: 1969

www.beelsebub.org

Kalle Hamm helsinkiläinen taiteilija jonka teokset tutkivat kulttuurisia kohtaamisia ja niiden vaikutuksia niin historiallisesti kuin nykykontekstissakin. Hamm valmistui kuvataiteilijaksi Lahden taideinstituutista 1994 ja taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulusta 2002. Vuodesta 2000 Hamm on tehnyt yhteystyötä Iranin Kurdistanista kotoisin olevan taiteilijan Dzamil Kamagerin kanssa. Taiteilijakaksikko käsittelee marginaalisuuden asemaa valtakulttuurissa ja kulttuurisia kohtaamisia globaaleissa verkostoissa. Heidän teoksensa hyödyntävät taidetta, designia ja käsityötä ja saavat usein innostuksensa arkipäiväisistä asioista.