Afaryan monologi / Afaryan muistelmat

Kalle Hamm

Kaksiosaisen videoteoksen ensimmäinen osa – Afaryan-monologi – on yksinpuhelu, jossa maahanmuuttajataiteilija pohtii suhdettaan politiikkaan ja taiteeseen. Toisessa osassa – Afaryan-muistelmissa – taiteilija kertoo 20 vuotta sitten hylätystä kurdikylästään Iranin Kurdistanissa ja haastattelee sen entisiä asukkaita.

Production Year
2007
Duration
00:22:22
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Afaryan Monologue / Afaryan Memories
Finnish Title
Afaryan monologi / Afaryan muistelmat
English Title
Afaryan Monologue / Afaryan Memories
Tuotantomaat
Finland
Dialogue
Yes
Aspect Ratio
4:3
Sound
Yes
Työryhmä
Kalle Hamm (Käsikirjoittaja), Dzamil Kamanger (Käsikirjoittaja), Dzamil Kamanger (Leikkaaja), Dzamil Kamanger (Ohjaaja), Kalle Hamm (Ohjaaja), Kalle Hamm (Tekijä), Mikko Nylander (Animaatio), Kalle Hamm (Kuvaaja), Dzamil Kamanger (Kääntäjä), Christer Nuutinen (Äänisuunnittelu)
Press Photos
Kalle Hamm helsinkiläinen taiteilija jonka teokset tutkivat kulttuurisia kohtaamisia ja niiden vaikutuksia niin historiallisesti kuin nykykontekstissakin. Hamm valmistui kuvataiteilijaksi Lahden taideinstituutista 1994 ja taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulusta 2002. Vuodesta 2000 Hamm on tehnyt yhteystyötä Iranin Kurdistanista kotoisin olevan taiteilijan Dzamil Kamagerin kanssa. Taiteilijakaksikko käsittelee marginaalisuuden asemaa valtakulttuurissa ja kulttuurisia kohtaamisia globaaleissa verkostoissa. Heidän teoksensa hyödyntävät taidetta, designia ja käsityötä ja saavat usein innostuksensa arkipäiväisistä asioista.