Afaryan monologi / Afaryan muistelmat

Hamm Kalle

Kaksiosaisen videoteoksen ensimmäinen osa – Afaryan-monologi – on yksinpuhelu, jossa maahanmuuttajataiteilija pohtii suhdettaan politiikkaan ja taiteeseen. Toisessa osassa – Afaryan-muistelmissa – taiteilija kertoo 20 vuotta sitten hylätystä kurdikylästään Iranin Kurdistanissa ja haastattelee sen entisiä asukkaita.

Tuotantovuosi
2007
Kesto
00:22:22
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Afaryan Monologue / Afaryan Memories
Suomenkielinen nimi
Afaryan monologi / Afaryan muistelmat
Englanninkielinen nimi
Afaryan Monologue / Afaryan Memories
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kalle Hamm (Käsikirjoittaja), Dzamil Kamanger (Käsikirjoittaja), Dzamil Kamanger (Leikkaaja), Dzamil Kamanger (Ohjaaja), Kalle Hamm (Ohjaaja), Kalle Hamm (Tekijä), Mikko Nylander (Animaatio), Kalle Hamm (Kuvaaja), Dzamil Kamanger (Kääntäjä), Christer Nuutinen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Kalle Hamm helsinkiläinen taiteilija jonka teokset tutkivat kulttuurisia kohtaamisia ja niiden vaikutuksia niin historiallisesti kuin nykykontekstissakin. Hamm valmistui kuvataiteilijaksi Lahden taideinstituutista 1994 ja taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulusta 2002. Vuodesta 2000 Hamm on tehnyt yhteystyötä Iranin Kurdistanista kotoisin olevan taiteilijan Dzamil Kamagerin kanssa. Taiteilijakaksikko käsittelee marginaalisuuden asemaa valtakulttuurissa ja kulttuurisia kohtaamisia globaaleissa verkostoissa. Heidän teoksensa hyödyntävät taidetta, designia ja käsityötä ja saavat usein innostuksensa arkipäiväisistä asioista.