Haitallisten vieraslajien puutarha

Kalle Hamm

Video perustuu viralliseen listaan, jossa 4 kasvia on julistettu haitallisksi vieraslajeiksi. Niitä syytetään maiseman pilaamisesta, alkuperäisen floran tukahduttamisesta, maanarvon laskemisesta. Tämä kaikki muistuttaa xenofobisia kommentteja pakolaisista. Video antaa äänen Toisille erityisen äänitystekniikkansa avulla: äänet on nauhoitettu suoraan kasveista.

Production Year
2013
Duration
00:13:13
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Garden of Invasive Alien Species
Finnish Title

Haitallisten vieraslajien puutarha

English Title

Garden of Invasive Alien Species

Tuotantomaat
Finland
Dialogue
Yes
Sound
Yes
Työryhmä
Kalle Hamm (Kuvaaja), Kalle Hamm (Ohjaaja), Dzamil Kamanger (Ohjaaja), Kalle Hamm (Tekijä), Kalle Hamm (Leikkaaja), Dzamil Kamanger (Ääni)
Press Photos
Kalle Hamm helsinkiläinen taiteilija jonka teokset tutkivat kulttuurisia kohtaamisia ja niiden vaikutuksia niin historiallisesti kuin nykykontekstissakin. Hamm valmistui kuvataiteilijaksi Lahden taideinstituutista 1994 ja taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulusta 2002. Vuodesta 2000 Hamm on tehnyt yhteystyötä Iranin Kurdistanista kotoisin olevan taiteilijan Dzamil Kamagerin kanssa. Taiteilijakaksikko käsittelee marginaalisuuden asemaa valtakulttuurissa ja kulttuurisia kohtaamisia globaaleissa verkostoissa. Heidän teoksensa hyödyntävät taidetta, designia ja käsityötä ja saavat usein innostuksensa arkipäiväisistä asioista.