Spectacle for Birds – Waste, Territory and Nutrition

Hamm Kalle, Kamanger Dzamil

Taideteos koostuu videosta sekä kahdesta esillä olevasta kohteesta, joista toinen sijaitsee galleriatilassa ja toinen luonnossa. Galleriassa oleva näyte esittää haarukkaa, jonka piikit on isketty patonkiin, joka on poimittu ruokakaupan jäteastiasta. Kaksi pientä täytettyä lintua on kiinnitetty leivän päälle. Luonnossa sijaitseva näyte on tehty samoista peruselementeistä mutta siihen ei sisälly täytettyjä lintuja. Sen sijaan kuiva leipä tarjoaa ravintoa metsän linnuille. 

Tuotantovuosi
2011
Kesto
00:30:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Spectacle for Birds – Waste, Territory and Nutrition
Suomenkielinen nimi
Spectacle for Birds – Waste, Territory and Nutrition
Englanninkielinen nimi
Spectacle for Birds – Waste, Territory and Nutrition
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kalle Hamm (Kuvaaja), Kalle Hamm (Käsikirjoittaja), Dzamil Kamanger (Käsikirjoittaja), Kalle Hamm (Leikkaaja), Dzamil Kamanger (Tekijä), Kalle Hamm (Tekijä), Dzamil Kamanger (Näyttelijä), Kalle Hamm (Ääni)
Pressikuvat
Kalle Hamm helsinkiläinen taiteilija jonka teokset tutkivat kulttuurisia kohtaamisia ja niiden vaikutuksia niin historiallisesti kuin nykykontekstissakin. Hamm valmistui kuvataiteilijaksi Lahden taideinstituutista 1994 ja taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulusta 2002. Vuodesta 2000 Hamm on tehnyt yhteystyötä Iranin Kurdistanista kotoisin olevan taiteilijan Dzamil Kamagerin kanssa. Taiteilijakaksikko käsittelee marginaalisuuden asemaa valtakulttuurissa ja kulttuurisia kohtaamisia globaaleissa verkostoissa. Heidän teoksensa hyödyntävät taidetta, designia ja käsityötä ja saavat usein innostuksensa arkipäiväisistä asioista.