Vesikertomuksia

Harri Larjosto

Vuonna 1996 Larjosto ilmoitti etsivänsä henkilöitä, joilla on voimakas suhde veteen tai kokemus vedestä. Löytyi jäänmurtajan kapteeni, selvännäkijä, saunottaja ja vesisynnytyksiin erikoistunut kätilö. Vesikertomuksia on runollinen kollaasi, joka käsittelee intiimejä ja henkilökohtaisia kokemuksia vedestä sekä ehtymättömän mielihyvän että mystisen pelon lähteenä.

Tuotantovuosi
1999
Kesto
00:24:05
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Vesikertomuksia
Suomenkielinen nimi
Vesikertomuksia
Englanninkielinen nimi
Water Stories
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Harri Larjosto (Leikkaaja), Kimmo Koskela (Leikkaaja), Harri Larjosto (Tekijä), Heikki Ahonius/U-Hybrid-Ring Ltd Oy (Tuottaja), Koskela Art & Media House (Tuottaja), Jussi Eerola (Kuvaaja), Pirkko Tiitinen (Ääni)
Pressikuvat
Harri Larjosto on kotoisin Turusta ja asuu nykyisin Vantaalla. Hän valmistui luokanopettajaksi Turun yliopistosta 1976 ja toimi Kuvataideakatemian lehtori 2002–08. Larjosto on osallistunut näyttelyihin vuodesta 1978 kuvia tutkien ja taiteenlajien rajoja koetellen. Larjoston videoita on esitetty useissa Euroopan maissa, Japanissa ja USA:ssa. Larjosto on 1980-luvun Ö-ryhmän perustajajäseniä. Maineikas avantgarde-ryhmä ravisteli taiteen ja yhteiskunnan vakiintuneita rakenteita huumorin lävistämällä yhteiskuntakritiikillä. Runollisena ja absurdina humoristina Larjosto pyrkii välittämään mahdollisuuksien ja näkökulmien muuttumisen energiaa. Larjostolle myönnettiin valtion Suomi-palkinto 2006 ja taiteilijaeläke vuonna 2014.