Perillinen

Larjosto Harri

Ihmisen aikakausi – antroposeeni – on planeetalla geologisena ajanjaksona lyhyt, mutta planeetan ekologiaa jo nyt rajusti muokannut kausi. Perillinen kertoo ihmisestä osana jatkumoa. Se näyttää mystisen kauniin vision luonnosta ja ihmisen jäljestä siinä.  Nykyihminen toteuttaa käytäntöjä, jotka ovat käynnistyneet kauan sitten. Toimija ja tarkkailija, naamioitunut perillinen, nostaa hylätystä kaivoksesta kasvoja tuulen ja metsän puhdistettavaksi. Paikallisesta tarinasta tulee osa ympäröivää maailmaa, luontoa.

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:17:40
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Perillinen
Suomenkielinen nimi

Perillinen

Englanninkielinen nimi

Inheritor

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Harri Larjosto (Kuvaaja), Jussi Eerola (Kuvaaja), Harri Larjosto (Käsikirjoittaja), Harri Larjosto (Leikkaaja), Harri Larjosto (Ohjaaja), Egidija Medeksaite (Säveltäjä), Harri Larjosto (Tekijä), Ilari Larjosto (Äänisuunnittelu), Visa Romsi (Näyttelijä), Yleisradio Oy (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Larjosto Productions (Tuotantoyhtiö)
Pressikuvat
Harri Larjosto on kotoisin Turusta ja asuu nykyisin Vantaalla. Hän valmistui luokanopettajaksi Turun yliopistosta 1976 ja toimi Kuvataideakatemian lehtori 2002–08. Larjosto on osallistunut näyttelyihin vuodesta 1978 kuvia tutkien ja taiteenlajien rajoja koetellen. Larjoston videoita on esitetty useissa Euroopan maissa, Japanissa ja USA:ssa. Larjosto on 1980-luvun Ö-ryhmän perustajajäseniä. Maineikas avantgarde-ryhmä ravisteli taiteen ja yhteiskunnan vakiintuneita rakenteita huumorin lävistämällä yhteiskuntakritiikillä. Runollisena ja absurdina humoristina Larjosto pyrkii välittämään mahdollisuuksien ja näkökulmien muuttumisen energiaa. Larjostolle myönnettiin valtion Suomi-palkinto 2006 ja taiteilijaeläke vuonna 2014.