Siirtymiä

Harri Larjosto

Siirtymiä on videoanimaatio viidentoista kuvan valokuvatyöstä 'Room'. Tämä kaunis, mietiskelevä teos kuvaa kaaoksen ja järjestyksen kiertokulkua. 

Tuotantovuosi
1988
Kesto
00:08:10
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Siirtymiä
Suomenkielinen nimi
Siirtymiä
Englanninkielinen nimi
Transitions
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Ei
Työryhmä
Paul Bruck (Leikkaaja), Ari Viitanen (Musiikki), Harri Larjosto (Musiikki), Harri Larjosto (Ohjaaja), Harri Larjosto (Tekijä), Paul Bruck (Kuvaaja)
Pressikuvat
Harri Larjosto on kotoisin Turusta ja asuu nykyisin Vantaalla. Hän valmistui luokanopettajaksi Turun yliopistosta 1976 ja toimi Kuvataideakatemian lehtori 2002–08. Larjosto on osallistunut näyttelyihin vuodesta 1978 kuvia tutkien ja taiteenlajien rajoja koetellen. Larjoston videoita on esitetty useissa Euroopan maissa, Japanissa ja USA:ssa. Larjosto on 1980-luvun Ö-ryhmän perustajajäseniä. Maineikas avantgarde-ryhmä ravisteli taiteen ja yhteiskunnan vakiintuneita rakenteita huumorin lävistämällä yhteiskuntakritiikillä. Runollisena ja absurdina humoristina Larjosto pyrkii välittämään mahdollisuuksien ja näkökulmien muuttumisen energiaa. Larjostolle myönnettiin valtion Suomi-palkinto 2006 ja taiteilijaeläke vuonna 2014.