Kulkutauti

Harri Larjosto

Jakeluauton kuljettaja kokee 'kaiken' – ja näkee harmaita ihmisiä – suurkaupungin kehäalueilla työpäivänsä aikana. Elokuvan keskipisteessä on se, miten ihmisten toiminta ympäri maailmaa pyörittää systeemiä.

Tuotantovuosi
2009
Kesto
00:28:00
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Kulkutauti
Suomenkielinen nimi
Kulkutauti
Englanninkielinen nimi
Sort of Pandemic
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Harri Larjosto (Käsikirjoittaja), Harri Larjosto (Leikkaaja), Juha Lankinen (Leikkaaja), Ismo Laakso (Musiikki), Harri Larjosto (Ohjaaja), Harri Larjosto (Tekijä), Claes Olsson (Tuottaja), Sanna Levo (Location Manager), Hannele Herttua (Maskeeraaja), Janne Virtanen (Näyttelijä), Ahti Pursiainen (Näyttämösuunnittelu), Toni Teivaala (Äänisuunnittelu), Toni Teivaala (Äänitys)
Pressikuvat
Harri Larjosto on kotoisin Turusta ja asuu nykyisin Vantaalla. Hän valmistui luokanopettajaksi Turun yliopistosta 1976 ja toimi Kuvataideakatemian lehtori 2002–08. Larjosto on osallistunut näyttelyihin vuodesta 1978 kuvia tutkien ja taiteenlajien rajoja koetellen. Larjoston videoita on esitetty useissa Euroopan maissa, Japanissa ja USA:ssa. Larjosto on 1980-luvun Ö-ryhmän perustajajäseniä. Maineikas avantgarde-ryhmä ravisteli taiteen ja yhteiskunnan vakiintuneita rakenteita huumorin lävistämällä yhteiskuntakritiikillä. Runollisena ja absurdina humoristina Larjosto pyrkii välittämään mahdollisuuksien ja näkökulmien muuttumisen energiaa. Larjostolle myönnettiin valtion Suomi-palkinto 2006 ja taiteilijaeläke vuonna 2014.