Earth Breath

Harri Larjosto

Vulkaaninen lähde hengittää. Vieraillessani Islannissa residenssissä näkyi kaikkialla talouselämän suuren kuplan jälkeinen aika. Katsellessani kuumaan lähteen arvaamatonta rytmiä, hengitystä, en voinut välttyä metaforiselta ajatukselta. Näyttää siltä että ekonomiassa kuplia tulee ja menee tasaiseen tahtiin. Nämä ihmisten aikaansaamat kuplat vain aiheuttavat toisenlaista lopputulemaa kuin orgaaninen hengitys.

Tuotantovuosi
2013
Kesto
00:04:30
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Earth Breath
Suomenkielinen nimi
Earth Breath
Englanninkielinen nimi
Earth Breath
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Harri Larjosto (Käsikirjoittaja), Harri Larjosto (Leikkaaja), Harri Larjosto (Ohjaaja), Harri Larjosto (Tekijä), Harri Larjosto (Kuvaaja), Ilari Larjosto (Ääni), Harri Larjosto (Ääni)
Pressikuvat
Harri Larjosto on kotoisin Turusta ja asuu nykyisin Vantaalla. Hän valmistui luokanopettajaksi Turun yliopistosta 1976 ja toimi Kuvataideakatemian lehtori 2002–08. Larjosto on osallistunut näyttelyihin vuodesta 1978 kuvia tutkien ja taiteenlajien rajoja koetellen. Larjoston videoita on esitetty useissa Euroopan maissa, Japanissa ja USA:ssa. Larjosto on 1980-luvun Ö-ryhmän perustajajäseniä. Maineikas avantgarde-ryhmä ravisteli taiteen ja yhteiskunnan vakiintuneita rakenteita huumorin lävistämällä yhteiskuntakritiikillä. Runollisena ja absurdina humoristina Larjosto pyrkii välittämään mahdollisuuksien ja näkökulmien muuttumisen energiaa. Larjostolle myönnettiin valtion Suomi-palkinto 2006 ja taiteilijaeläke vuonna 2014.