Vanitas

Anni Puolakka

"Turhuuksien turhuus, sanoi saarnaaja, turhuuksien turhuus; kaikki on turhuutta!" (Saar. 1:2; 12:8) ‘Vanitas’ on tulevaisuuteen sijoittuva muotokuva neljästä toimettomasta hahmosta, joihin kuuluu laulaja, what-nautti, videopelaaja ja toimistorakennus. Hahmojensa havaintoihin pohjautuva teos pohtii elämän ohimenevää ja usein merkityksettömältä vaikuttavaa luonnetta. 

Production Year
2019
Duration
00:17:38
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Vanitas
Tuotantomaat
Netherlands
Dialogue
Yes
Sound
Yes
Työryhmä
Anni Puolakka (Kuvaaja), Erika Roux (Kuvaaja), Anni Puolakka (Käsikirjoittaja), Erika Roux (Käsikirjoittaja), Anni Puolakka (Leikkaaja), Erika Roux (Leikkaaja), Erika Roux (Ohjaaja), Anni Puolakka (Ohjaaja), Miša Skalskis (Säveltäjä), Anni Puolakka (Tekijä), Teddy Coste (Näyttelijä), Olivia Le Roux (Näyttelijä), Raluca Croitoru (Näyttelijä), Kone Foundation (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Miša Skalskis (Äänisuunnittelu)
Press Photos
Anni Puolakka (s. Oulussa) on Helsingissä asuva kuvataiteilija. Hän sisällyttää töihinsä omaelämäkerrallista ja dokumentaarista materiaalia, joista hän luo teoksiinsa fiktiivisiä maailmoja. Puolakan teokset asettuvat usein kuvataiteen, performanssin, teatterin ja elokuvan välimaastoon. Niissä leikitellään joskus unista tai likaistakin yhteyttä toisiin olentoihin, objekteihin ja ympäristöihin etsivien ihmiseläinten rajoilla ja mahdollisuuksilla.