Vanitas

Anni Puolakka

"Turhuuksien turhuus, sanoi saarnaaja, turhuuksien turhuus; kaikki on turhuutta!" (Saar. 1:2; 12:8) ‘Vanitas’ on tulevaisuuteen sijoittuva muotokuva neljästä toimettomasta hahmosta, joihin kuuluu laulaja, what-nautti, videopelaaja ja toimistorakennus. Hahmojensa havaintoihin pohjautuva teos pohtii elämän ohimenevää ja usein merkityksettömältä vaikuttavaa luonnetta. 

Tuotantovuosi
2021
Kesto
00:17:38
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Vanitas
Tuotantomaat
Netherlands
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Anni Puolakka (Kuvaaja), Erika Roux (Kuvaaja), Erika Roux (Käsikirjoittaja), Anni Puolakka (Käsikirjoittaja), Anni Puolakka (Leikkaaja), Erika Roux (Leikkaaja), Anni Puolakka (Ohjaaja), Erika Roux (Ohjaaja), Miša Skalskis (Säveltäjä), Anni Puolakka (Tekijä), Raluca Croitoru (Näyttelijä), Teddy Coste (Näyttelijä), Olivia Le Roux (Näyttelijä), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Kone Foundation (Rahoittaja), Miša Skalskis (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Anni Puolakka (s. Oulussa) on Helsingissä asuva kuvataiteilija. Hän sisällyttää töihinsä omaelämäkerrallista ja dokumentaarista materiaalia, joista hän luo teoksiinsa fiktiivisiä maailmoja. Puolakan teokset asettuvat usein kuvataiteen, performanssin, teatterin ja elokuvan välimaastoon. Niissä leikitellään joskus unista tai likaistakin yhteyttä toisiin olentoihin, objekteihin ja ympäristöihin etsivien ihmiseläinten rajoilla ja mahdollisuuksilla.