Sacre

Anni Puolakka

Sacre on kokeellinen lyhytelokuva kotiinsa linnoittautuneesta kolmekymppisestä cybergootista, joka tekee tanssivideoita YouTubeen ja haaveilee vapaudesta ja totuudesta. Menestystä painottava isoveli on huolissaan. Teos ammentaa filosofi-aktivisti Simone Weilin (1909-1934) ajatuksista, keskiaikaisuudesta ja cyberkulttuurista. Työ, taide ja tanssi rinnastetaan sotaan. 

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:21:13
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Sacre
Suomenkielinen nimi

Sacre

Englanninkielinen nimi

Sacre

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Ei
Työryhmä
Anni Puolakka (Kuvaaja), Jaakko Pallasvuo (Kuvaaja), Anni Puolakka (Käsikirjoittaja), Jaakko Pallasvuo (Käsikirjoittaja), Jaakko Pallasvuo (Leikkaaja), Anni Puolakka (Leikkaaja), Anni Puolakka (Ohjaaja), Jaakko Pallasvuo (Ohjaaja), Jaakko Pallasvuo (Tekijä), Anni Puolakka (Tekijä), Wilhelm Blomberg (Näyttelijä), Anni Puolakka (Näyttelijä), Jaakko Pietiläinen (Näyttelijä), Anni Puolakka (Näyttelijä), Anni Puolakka (Ohjaaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Anni Puolakka (Äänisuunnittelu), Jaakko Pallasvuo (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Anni Puolakka (s. Oulussa) on Helsingissä asuva kuvataiteilija. Hän sisällyttää töihinsä omaelämäkerrallista ja dokumentaarista materiaalia, joista hän luo teoksiinsa fiktiivisiä maailmoja. Puolakan teokset asettuvat usein kuvataiteen, performanssin, teatterin ja elokuvan välimaastoon. Niissä leikitellään joskus unista tai likaistakin yhteyttä toisiin olentoihin, objekteihin ja ympäristöihin etsivien ihmiseläinten rajoilla ja mahdollisuuksilla.