Tuhoutumisesta ja säilyttämisestä

Maija Blåfield

Viisi tarinaa tuhoutumisesta ja säilyttämisestä. Kerronnan keinot ulottuvat essee-elokuvasta suoraan dokumentaarisuuteen ja tarinat sienten seksikohtauksesta sightseeing-kierrokselle ilmastonmuutokseen arktisilla Huippuvuorilla.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:32:33
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Tuhoutumisesta ja säilyttämisestä
Suomenkielinen nimi

Tuhoutumisesta ja säilyttämisestä

Englanninkielinen nimi

On Destruction and Preservation

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Maija Blåfield (Kuvaaja), Päivi Kettunen (Kuvaaja), Maija Blåfield (Käsikirjoittaja), Maija Blåfield (Leikkaaja), Nina Forsman (Leikkaaja), Maija Blåfield (Ohjaaja), Maija Blåfield (Tekijä), Ilona Tolmunen (Tuottaja), Maija Blåfield / Häivekuva Oy (Tuottaja), Olli Huhtanen (Äänisuunnittelu), Niilo Helander Foundation (Rahoittaja), Finnish Film Foundation (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Greta ja William Lehtinen Foundation (Rahoittaja), Arts Promotion Centre Finland (Rahoittaja)
Pressikuvat
Maija Blåfield on helsinkiläinen taiteilija ja kokeellisen dokumenttielokuvan tekijä. Hänen teoksensa yhdistävät usein dokumentaarisuutta ja fiktiota. Elokuvat käsittelevät todellisuuden tulkinnan monia tapoja sekä jokapäiväisen todellisuuden fantastista puolta. Hänelle on myönnetty mediataiteen valtionpalkinto 2014 ja hän oli vuonna 2017 ehdolla Suomen suurimman kuvataidepalkinnon Ars Fennican saajaksi. Blåfieldin teoksia on esitetty koti- ja ulkomaisilla festivaaleilla, televisiossa sekä taidemuseoissa ja gallerioissa.