Tuhoutumisesta ja säilyttämisestä

Blåfield Maija

Viisi tarinaa tuhoutumisesta ja säilyttämisestä. Kerronnan keinot ulottuvat essee-elokuvasta suoraan dokumentaarisuuteen ja tarinat sienten seksikohtauksesta sightseeing-kierrokselle ilmastonmuutokseen arktisilla Huippuvuorilla.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:32:33
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Tuhoutumisesta ja säilyttämisestä
Suomenkielinen nimi

Tuhoutumisesta ja säilyttämisestä

Englanninkielinen nimi

On Destruction and Preservation

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Maija Blåfield (Kuvaaja), Päivi Kettunen (Kuvaaja), Maija Blåfield (Käsikirjoittaja), Maija Blåfield (Leikkaaja), Nina Forsman (Leikkaaja), Maija Blåfield (Ohjaaja), Maija Blåfield (Tekijä), Ilona Tolmunen (Tuottaja), Maija Blåfield / Häivekuva Oy (Tuottaja), Olli Huhtanen (Äänisuunnittelu), Suomen elokuvasäätiö (Rahoittaja), Niilo Helanderin säätiö (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Greta ja William Lehtisen säätiö (Rahoittaja)
Pressikuvat
Maija Blåfield (s. 1973) on monialainen nykytaiteilija ja elokuvaohjaaja. Hänen liikkuvan kuvan teoksensa sijoittuvat kokeellisen elokuvan ja dokumenttielokuvan välimaastoon, jonka lisäksi hän työskentelee muun muassa valokuvan ja kirjoittamisen keinoin. Blåfieldin teosten keskeisiä aiheita ovat todellisuuden monitulkintaisuus, jokapäiväisen elämämme toisin kokeminen ja ihmisen suhde ympäristöönsä. Teoksia on esitetty Suomessa ja ulkomailla taidemuseoissa ja gallerioissa sekä elokuvafestivaaleilla ja televisiossa. Blåfieldille myönnettiin vuonna 2014 mediataiteen valtionpalkinto ja hän oli ehdolla Ars Fennica palkinnon saajaksi vuonna 2017.