Kulta-aika

Blåfield Maija

Elokuva unohtamisesta, muistamisesta ja dokumentarismista itsestään. Ohjaaja kuvasi reilun viidentoista vuoden ajan dokumentaarista kuvamateriaaliia ja jätti sen katsomatta. Materiaalista tuli ajan myötä reliikki, jäte, aarre ja taakka, ja useimmiten se kertoo aivan muusta, kuin mitä sillä oli yritetty tallentaa. Hulvattomat kohtaukset syntyvät alunperin toisiinsa liittymättömien kuvien ja uudelleen luodun ääniraidan yhdistyessä tarinaksi.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:18:29
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Kulta-aika
Suomenkielinen nimi

Kulta-aika

Englanninkielinen nimi

Golden Age

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Maija Blåfield (Kirjoittaja), Maija Blåfield (Kuvaaja), Maija Blåfield (Leikkaaja), Maija Blåfield (Ohjaaja), Olli Huhtanen (Säveltäjä), Maija Blåfield (Tekijä), Maija Blåfield (Tuottaja), Nina Forsman (Animaatio), Samuli Alapuranen (Grafiikka), Heidi Tikka / AVEK (Rahoittaja), Alfred Kordelinin säätiö (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Häivekuva Oy (Tuotantoyhtiö), Linni Olamo (Voice over -kertoja), Stephane Yao (Voice over -kertoja), Julen Etxabe (Voice over -kertoja), Teemu Tuonela (Voice over -kertoja), Svanda Ludovic (Voice over -kertoja), Fredrik Hertzberg (Voice over -kertoja), Maija Blåfield (Voice over -kertoja), Hannu Käki (Värimäärittely), Olli Huhtanen (Ääni)
Pressikuvat
Maija Blåfield (s. 1973) on monialainen nykytaiteilija ja elokuvaohjaaja. Hänen liikkuvan kuvan teoksensa sijoittuvat kokeellisen elokuvan ja dokumenttielokuvan välimaastoon, jonka lisäksi hän työskentelee muun muassa valokuvan ja kirjoittamisen keinoin. Blåfieldin teosten keskeisiä aiheita ovat todellisuuden monitulkintaisuus, jokapäiväisen elämämme toisin kokeminen ja ihmisen suhde ympäristöönsä. Teoksia on esitetty Suomessa ja ulkomailla taidemuseoissa ja gallerioissa sekä elokuvafestivaaleilla ja televisiossa. Blåfieldille myönnettiin vuonna 2014 mediataiteen valtionpalkinto ja hän oli ehdolla Ars Fennica palkinnon saajaksi vuonna 2017.