Kulta-aika

Maija Blåfield

Elokuva unohtamisesta, muistamisesta ja dokumentarismista itsestään. Ohjaaja kuvasi reilun viidentoista vuoden ajan dokumentaarista kuvamateriaaliia ja jätti sen katsomatta. Materiaalista tuli ajan myötä reliikki, jäte, aarre ja taakka, ja useimmiten se kertoo aivan muusta, kuin mitä sillä oli yritetty tallentaa. Hulvattomat kohtaukset syntyvät alunperin toisiinsa liittymättömien kuvien ja uudelleen luodun ääniraidan yhdistyessä tarinaksi.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:18:29
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Kulta-aika
Suomenkielinen nimi

Kulta-aika

Englanninkielinen nimi

Golden Age

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Maija Blåfield (Kirjoittaja), Maija Blåfield (Kuvaaja), Maija Blåfield (Leikkaaja), Maija Blåfield (Ohjaaja), Olli Huhtanen (Säveltäjä), Maija Blåfield (Tekijä), Maija Blåfield (Tuottaja), Nina Forsman (Animaatio), Samuli Alapuranen (Grafiikka), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Alfred Kordelin Foundation (Rahoittaja), TAIKE (Rahoittaja), Heidi Tikka / AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Häivekuva Oy (Tuotantoyhtiö), Fredrik Hertzberg (Voice over -kertoja), Julen Etxabe (Voice over -kertoja), Svanda Ludovic (Voice over -kertoja), Maija Blåfield (Voice over -kertoja), Stephane Yao (Voice over -kertoja), Linni Olamo (Voice over -kertoja), Teemu Tuonela (Voice over -kertoja), Hannu Käki (Värimäärittely), Olli Huhtanen (Ääni)
Pressikuvat
Maija Blåfield on helsinkiläinen taiteilija ja kokeellisen dokumenttielokuvan tekijä. Hänen teoksensa yhdistävät usein dokumentaarisuutta ja fiktiota. Elokuvat käsittelevät todellisuuden tulkinnan monia tapoja sekä jokapäiväisen todellisuuden fantastista puolta. Hänelle on myönnetty mediataiteen valtionpalkinto 2014 ja hän oli vuonna 2017 ehdolla Suomen suurimman kuvataidepalkinnon Ars Fennican saajaksi. Blåfieldin teoksia on esitetty koti- ja ulkomaisilla festivaaleilla, televisiossa sekä taidemuseoissa ja gallerioissa.