Maailmaa Pelastamassa

Maija Blåfield

Maailmaa pelastamassa tarkastelee todellisuuden kokemista ohjaajan ystävän, Marcel Bloemendalin, näkökulmasta. Marcelilla on diagnosoitu skitsofrenia, jota hän itse kuvaa seuraavasti: 'Jos minulla ei olisi sitä, olisin vain tylsä ja tavallinen. Nyt voin sentään pelastaa maailman.' Marcel on lakkaamatta matkustanut ympäri Eurooppaa vuodesta 1976. Ohjaaja liittyi seuraan viisi vuotta kestäneen kuvausprosessin ajaksi. Elokuva tarkastelee normaaliuden ja epänormaaliuden, tavallisuuden ja epätavallisuuden, hulluuden ja ei-hulluuden käsitteitä ja problematiikkaa. Elokuva on taideteos, joka valitsi muodokseen dokumentaarisuuden. Pääkielenä toimii aikamme yleiskieli, broken English.

Tuotantovuosi
2005
Kesto
00:55:10
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Maailmaa pelastamassa
Suomenkielinen nimi
Maailmaa Pelastamassa
Englanninkielinen nimi
Saving the World
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Maija Blåfield (Käsikirjoittaja), Sakari Kirjavainen (Leikkaaja), Maija Blåfield (Ohjaaja), Maija Blåfield (Tekijä), Kinotar OY (Tuottaja), Marcel Bloemendal (Esiintyjä), Maija Blåfield (Kuvaaja), Pietari Koskinen (Ääni)
Pressikuvat
Maija Blåfield on helsinkiläinen taiteilija ja kokeellisen dokumenttielokuvan tekijä. Hänen teoksensa yhdistävät usein dokumentaarisuutta ja fiktiota. Elokuvat käsittelevät todellisuuden tulkinnan monia tapoja sekä jokapäiväisen todellisuuden fantastista puolta. Hänelle on myönnetty mediataiteen valtionpalkinto 2014 ja hän oli vuonna 2017 ehdolla Suomen suurimman kuvataidepalkinnon Ars Fennican saajaksi. Blåfieldin teoksia on esitetty koti- ja ulkomaisilla festivaaleilla, televisiossa sekä taidemuseoissa ja gallerioissa.