Maailmaa Pelastamassa

Blåfield Maija

Maailmaa pelastamassa tarkastelee todellisuuden kokemista ohjaajan ystävän, Marcel Bloemendalin, näkökulmasta. Marcelilla on diagnosoitu skitsofrenia, jota hän itse kuvaa seuraavasti: 'Jos minulla ei olisi sitä, olisin vain tylsä ja tavallinen. Nyt voin sentään pelastaa maailman.' Marcel on lakkaamatta matkustanut ympäri Eurooppaa vuodesta 1976. Ohjaaja liittyi seuraan viisi vuotta kestäneen kuvausprosessin ajaksi. Elokuva tarkastelee normaaliuden ja epänormaaliuden, tavallisuuden ja epätavallisuuden, hulluuden ja ei-hulluuden käsitteitä ja problematiikkaa. Elokuva on taideteos, joka valitsi muodokseen dokumentaarisuuden. Pääkielenä toimii aikamme yleiskieli, broken English.

Tuotantovuosi
2005
Kesto
00:55:10
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Maailmaa pelastamassa
Suomenkielinen nimi
Maailmaa Pelastamassa
Englanninkielinen nimi
Saving the World
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Maija Blåfield (Käsikirjoittaja), Sakari Kirjavainen (Leikkaaja), Maija Blåfield (Ohjaaja), Maija Blåfield (Tekijä), Kinotar Oy (Tuottaja), Marcel Bloemendal (Esiintyjä), Maija Blåfield (Kuvaaja), Pietari Koskinen (Ääni)
Pressikuvat
Maija Blåfield (s. 1973) on monialainen nykytaiteilija ja elokuvaohjaaja. Hänen liikkuvan kuvan teoksensa sijoittuvat kokeellisen elokuvan ja dokumenttielokuvan välimaastoon, jonka lisäksi hän työskentelee muun muassa valokuvan ja kirjoittamisen keinoin. Blåfieldin teosten keskeisiä aiheita ovat todellisuuden monitulkintaisuus, jokapäiväisen elämämme toisin kokeminen ja ihmisen suhde ympäristöönsä. Teoksia on esitetty Suomessa ja ulkomailla taidemuseoissa ja gallerioissa sekä elokuvafestivaaleilla ja televisiossa. Blåfieldille myönnettiin vuonna 2014 mediataiteen valtionpalkinto ja hän oli ehdolla Ars Fennica palkinnon saajaksi vuonna 2017.