Jos minut olisi haudattu kadunkulmaan

Maija Blåfield

Jos minut olisi haudattu kadunkulmaan kertoo pienimuotoisesta toisinnäkemisestä, josta kauneuden kokeminen jokapäiväisessä elämässä usein muodostuu. Teos on kuvattu taiteilijaresidenssin aikana Frankfurt am Mainissa. Kadunkulman roskakasaan hylätty hautakivi muodostui lähtökohdaksi vieraan ympäristön tarkkailuun. Kaupunki näyttäytyy tyhjänä maisemana, jota tarkkaillaan kertojan ulkopuolisesta näkökulmasta. Siinä ympäristön arvojärjestys, tarkoituksenmukaisuus ja arkinen logiikka jäävät sivuun ja monumentit löytyvät takapihoilta. Kiitokset inspiraatiosta herra ja rouva Dreherille.

Tuotantovuosi
2011
Kesto
00:05:40
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Jos minut olisi haudattu kadunkulmaan
Suomenkielinen nimi
Jos minut olisi haudattu kadunkulmaan
Englanninkielinen nimi
If I Were Buried at a Street Corner
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Maija Blåfield (Kuvaaja), Maija Blåfield (Käsikirjoittaja), Maija Blåfield (Leikkaaja), Maija Blåfield (Ohjaaja), Maija Blåfield (Tekijä), Lea Hapig (Kamera-assistentti), David Hackston (Kääntäjä), Olli Huhtanen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Maija Blåfield on helsinkiläinen taiteilija ja kokeellisen dokumenttielokuvan tekijä. Hänen teoksensa yhdistävät usein dokumentaarisuutta ja fiktiota. Elokuvat käsittelevät todellisuuden tulkinnan monia tapoja sekä jokapäiväisen todellisuuden fantastista puolta. Hänelle on myönnetty mediataiteen valtionpalkinto 2014 ja hän oli vuonna 2017 ehdolla Suomen suurimman kuvataidepalkinnon Ars Fennican saajaksi. Blåfieldin teoksia on esitetty koti- ja ulkomaisilla festivaaleilla, televisiossa sekä taidemuseoissa ja gallerioissa.