The Fantastic
Blåfield Maija
The Fantastic on elokuva tuntemattoman kohtaamisesta ja mielikuvituksen ja todellisuuden suhteesta. Elokuva rakentuu haastatteluista, joissa entiset pohjoiskorealaiset kuvailevat millaiseksi he kuvittelivat ulkomaailman katsomiensa salakuljetettujen länsimaisten fiktioelokuvien perusteella. Dokumentaarista kuvaa ja visuaalisia efektejä yhdistelevä elokuva herättää kysymyksen siitä, miten todellisuus määrittyy ja mihin me haluamme uskoa. The Fantastic kääntää nurin asetelman, jossa länsimaalaiset tirkistelevät suljetun valtion arkielämää. Tässä elokuvassa pohjoiskorealaiset kohdistavat kiinnostuksensa ulkomaailmaan.
Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:29:59
Tyyppi
Asiasana
dokumentaarisuus, dokumenttielokuvat, elokuvat, elokuvataide, haastattelut, jätteet, kokeelliset elokuvat, kuvailu, maa, maahanmuuttajat, matkailu, mediataide, mielikuvitus, muovi (aine, Pohjois-Korea, polymeerit), televisio (joukkoviestimet), tirkistely, todellisuus, videotaide
Alkuperäinen nimi
The Fantastic
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Maija Blåfield (Kuvaaja), Maija Blåfield (Käsikirjoittaja), Maija Blåfield (Leikkaaja), Maija Blåfield (Ohjaaja), Tuomo Puranen (Säveltäjä), Maija Blåfield (Tekijä), Maija Blåfield (Tuottaja), Minjin Chung (Apulaisleikkaaja), Charlotte Forsgård (Apulaisleikkaaja), Nina Forsman (Apulaisleikkaaja), Azar Saiyar (Avustava tuottaja - Elokuva), Samuli Alapuranen (Graafinen suunnittelu), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), VISEK (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Koneen säätiö (Rahoittaja), Taedeog Ghim (Tulkki), Solha Kim (Tulkki), Häivekuva Oy (Tuotantoyhtiö), Olli Leppänen (Visuaaliset efektit), Sarrah Wilkman (Värimäärittely), Olli Huhtanen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Maija Blåfield (s. 1973) on monialainen nykytaiteilija ja elokuvaohjaaja. Hänen liikkuvan kuvan teoksensa sijoittuvat kokeellisen elokuvan ja dokumenttielokuvan välimaastoon, jonka lisäksi hän työskentelee muun muassa valokuvan ja kirjoittamisen keinoin. Blåfieldin teosten keskeisiä aiheita ovat todellisuuden monitulkintaisuus, jokapäiväisen elämämme toisin kokeminen ja ihmisen suhde ympäristöönsä. Teoksia on esitetty Suomessa ja ulkomailla taidemuseoissa ja gallerioissa sekä elokuvafestivaaleilla ja televisiossa. Blåfieldille myönnettiin vuonna 2014 mediataiteen valtionpalkinto ja hän oli ehdolla Ars Fennica palkinnon saajaksi vuonna 2017.
6 teosta