Scenic View

Blåfield Maija

Suomi on Euroopan metsäisin maa, mutta luonnontilainen metsä on harvinaistuttuaan lähes fiktiivistä. Onko se nyt siis satumetsää? Onko talousmetsä todellista metsää? Ovatko luontodokumentit fiktiota, koska ne ovat lavastettuja? Scenic View on elokuva siitä, miten me katsomme maisemaa ja todellisuutta.

Tuotantovuosi
2023
Kesto
00:15:45
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Scenic View
Englanninkielinen nimi

Scenic View

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Päivi Kettunen (Kuvaaja), Kerttu Hakkarainen (Kuvaaja), Maija Blåfield (Kuvaaja), Maija Blåfield (Käsikirjoittaja), Maija Blåfield (Leikkaaja), Maija Blåfield (Ohjaaja), Tuomo Puranen (Säveltäjä), Maija Blåfield (Tekijä), Maija Blåfield / Häivekuva Oy (Tuottaja), Olli Huhtanen (Äänisuunnittelu), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Oskar Öflunds stiftelse (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Suomen elokuvasäätiö (Rahoittaja), Olga ja Vilho Linnamon säätiö (Rahoittaja)
Pressikuvat
Maija Blåfield (s. 1973) on monialainen nykytaiteilija ja elokuvaohjaaja. Hänen liikkuvan kuvan teoksensa sijoittuvat kokeellisen elokuvan ja dokumenttielokuvan välimaastoon, jonka lisäksi hän työskentelee muun muassa valokuvan ja kirjoittamisen keinoin. Blåfieldin teosten keskeisiä aiheita ovat todellisuuden monitulkintaisuus, jokapäiväisen elämämme toisin kokeminen ja ihmisen suhde ympäristöönsä. Teoksia on esitetty Suomessa ja ulkomailla taidemuseoissa ja gallerioissa sekä elokuvafestivaaleilla ja televisiossa. Blåfieldille myönnettiin vuonna 2014 mediataiteen valtionpalkinto ja hän oli ehdolla Ars Fennica palkinnon saajaksi vuonna 2017.