They Came in Crowded Boats and Trains

Mark Roberts

Pakolaiset Suomesta ja Irakista ylittävät ajan ja paikan rajoja matkalla kohti turvaa. Elokuva kietoo toisiinsa toisen maailmansodan lopussa Ruotsiin paenneiden suomalaisten ja viime vuosina Suomeen saapuneiden irakilaisten pakolaisten matkat ja tarinat. Jako meihin ja heihin, menneeseen ja nykyisyyteen hämärtyy.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:19:48
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
They Came in Crowded Boats and Trains
Englanninkielinen nimi

They Came in Crowded Boats and Trains

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Ilmari Mannermaa (Kuvaaja), Minna Rainio (Käsikirjoittaja), Jani Johansén (Leikkaaja), Minna Rainio (Ohjaaja), Mark Roberts (Ohjaaja), Janne Airaksinen (Säveltäjä), Minna Rainio (Tekijä), Mark Roberts (Tekijä), Heikki Illikainen (Äänisuunnittelu), Raad Harith (Kertoja), Osama Al-Taie (Näyttelijä), Sofie Abdi (Näyttelijä), TAIKE (Rahoittaja), Kone Foundation (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Alfred Kordelin Foundation (Rahoittaja), Rovaniemen kylien kehittämissäätiö (Rahoittaja), Hanna-Maija Paronen (Tuotantopäällikkö), Pia Puntola (Tuotantopäällikkö), Flatlight Creative House (Tuotantoyhtiö), Maria Gullsten (Tuottaja)
Pressikuvat
Minna Rainio ja Mark Roberts toteuttavat lyhytelokuvia ja liikkuvan kuvan installaatioita, jotka yhdistävät dokumentaarisia ja fiktiivisiä lähestymistapoja. Heidän uusin lyhytelokuvansa ”To Teach a Bird to Fly” (2020) liittyy lintujen sukupuuttoaaltoon. Rainion ja Robertsin teokset ja elokuvat ovat olleet esillä laajasti näyttelyissä Suomessa, Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa ja heidän lyhytelokuviaan on esitetty useiden kansainvälisten elokuvafestivaalien kilpasarjoissa.