Kohtaamiskulmia

Minna Rainio

Kohtaamiskulmia on kolmikanavainen videoinstallaatio pakolaisista Suomessa. Videoteos rinnastaa pakolaisten kokemukset hallinnollisiin tiloihin, joissa päätökset heidän tulevaisuudestaan tehdään.

Tuotantovuosi
2006
Kesto
00:15:23
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Angles of Incidence
Suomenkielinen nimi
Kohtaamiskulmia
Englanninkielinen nimi
Angles of Incidence
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
Other
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Minna Rainio (Käsikirjoittaja), Mark Roberts (Käsikirjoittaja), Mark Roberts (Leikkaaja), Minna Rainio (Leikkaaja), Minna Rainio (Ohjaaja), Mark Roberts (Ohjaaja), Mark Roberts (Tekijä), Minna Rainio (Tekijä), Taiteen keskustoimikunta (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Minna Rainio (Valokuvaaja), Mark Roberts (Valokuvaaja), Vesa Tuisku (Ääni)
Pressikuvat
Minna Rainio ja Mark Roberts toteuttavat lyhytelokuvia ja liikkuvan kuvan installaatioita, jotka yhdistävät dokumentaarisia ja fiktiivisiä lähestymistapoja. Heidän uusin lyhytelokuvansa ”To Teach a Bird to Fly” (2020) liittyy lintujen sukupuuttoaaltoon. Rainion ja Robertsin teokset ja elokuvat ovat olleet esillä laajasti näyttelyissä Suomessa, Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa ja heidän lyhytelokuviaan on esitetty useiden kansainvälisten elokuvafestivaalien kilpasarjoissa.