Kietoutuneet

Minna Rainio

Kietoutuneet tekee näkyväksi osallisuutemme ja kietoutuneisuutemme aasialaisten tekstiilitehtaiden työläisten elämään ja kohtaloihin. Elokuva lähestyy aihettaan lastenvaatteiden ja lasten kokemusten välityksellä. Teos tekee katsojansa epämukavan tietoiseksi siitä inhimillisestä hinnasta, joka vaatteiden valmistamisesta on maksettu.

Production Year
2016
Duration
00:10:17
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Entangled
Finnish Title

Kietoutuneet

English Title

Entangled

Tuotantomaat
Finland, France, Greece
Dialogue
Yes
Sound
Yes
Työryhmä
Minna Rainio (Kuvaaja), Mark Roberts (Kuvaaja), Mark Roberts (Käsikirjoittaja), Minna Rainio (Käsikirjoittaja), Mark Roberts (Leikkaaja), Minna Rainio (Leikkaaja), Minna Rainio (Ohjaaja), Mark Roberts (Ohjaaja), Mark Roberts (Tekijä), Minna Rainio (Tekijä), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Mark Roberts (Äänisuunnittelu)
Press Photos
Minna Rainio ja Mark Roberts toteuttavat lyhytelokuvia ja liikkuvan kuvan installaatioita, jotka yhdistävät dokumentaarisia ja fiktiivisiä lähestymistapoja. Heidän uusin lyhytelokuvansa ”To Teach a Bird to Fly” (2020) liittyy lintujen sukupuuttoaaltoon. Rainion ja Robertsin teokset ja elokuvat ovat olleet esillä laajasti näyttelyissä Suomessa, Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa ja heidän lyhytelokuviaan on esitetty useiden kansainvälisten elokuvafestivaalien kilpasarjoissa.