Rajamailla

Rainio Minna, Roberts Mark

Rajamailla on kolmikanavainen installaatio, jonka keskeinen teema on Suomen ja Venäjän välinen raja. Teos yhdistää faktaa, fiktiota ja fantasiaa ja tarkastelee, miten rajan läsnäolo vaikuttaa rajaseudun asukkaiden elämään.

Tuotantovuosi
2003
Kesto
00:26:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Rajamailla
Suomenkielinen nimi
Rajamailla
Englanninkielinen nimi
Borderlands
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Minna Rainio (Käsikirjoittaja), Mark Roberts (Käsikirjoittaja), Mark Roberts (Musiikki), Minna Rainio (Ohjaaja), Mark Roberts (Ohjaaja), Mark Roberts (Tekijä), Minna Rainio (Tekijä), Soile Kortesalmi (Tuottaja), Helena Okkola (Kertoja), Kiasma (Rahoittaja), Katja Härkönen / POEM elokuva- ja mediasäätiö (Rahoittaja), David Wingate / POEM elokuva- ja mediasäätiö (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Taiteen keskustoimikunta (Rahoittaja), Mark Roberts (Valokuvaaja), Minna Rainio (Valokuvaaja), Vesa Tuisku (Ääni)
Pressikuvat
Minna Rainio ja Mark Roberts toteuttavat lyhytelokuvia ja liikkuvan kuvan installaatioita, jotka yhdistävät dokumentaarisia ja fiktiivisiä lähestymistapoja. Heidän uusin lyhytelokuvansa ”To Teach a Bird to Fly” (2020) liittyy lintujen sukupuuttoaaltoon. Rainion ja Robertsin teokset ja elokuvat ovat olleet esillä laajasti näyttelyissä Suomessa, Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa ja heidän lyhytelokuviaan on esitetty useiden kansainvälisten elokuvafestivaalien kilpasarjoissa.