Miksi haluat lapsen?

Rainio Minna, Roberts Mark

Ensimmäisessä kaavakkeessa, joka vanhempien tulee adoptioprosessin alussa täyttää, kysytään: ”Miksi haluat lapsen?” Kaavakkeessa on vain kaksi riviä tilaa vastata elämänkokoiseen kysymykseen. Saadakseen biologisen lapsen vanhempien ei tarvitse täyttää kaavakkeita eikä analysoida ja perustella syitään. Teoksessa sen nimikysymys asetetaan niin heille, joilla on jo lapsia tai jotka haluavat lapsia kuin heille, jotka eivät halua lapsia. Odottamaton kysymys tuo esille yllätyksen, vaivaantuneisuuden ja epäröinnin tunteita. Aihe on ollut ajankohtainen tekijöille, jotka itsekin vastaavat kysymykseen teoksessa.

Tuotantovuosi
2009
Kesto
00:38:14
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Miksi haluat lapsen?
Suomenkielinen nimi
Miksi haluat lapsen?
Englanninkielinen nimi
Why do you want to have a child?
Tuotantomaat
Finland, United States
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Mark Roberts (Leikkaaja), Minna Rainio (Leikkaaja), Mark Roberts (Ohjaaja), Minna Rainio (Ohjaaja), Mark Roberts (Tekijä), Minna Rainio (Tekijä), Mark Roberts (Kuvaaja), Minna Rainio (Kuvaaja)
Pressikuvat
Minna Rainio ja Mark Roberts toteuttavat lyhytelokuvia ja liikkuvan kuvan installaatioita, jotka yhdistävät dokumentaarisia ja fiktiivisiä lähestymistapoja. Heidän uusin lyhytelokuvansa ”To Teach a Bird to Fly” (2020) liittyy lintujen sukupuuttoaaltoon. Rainion ja Robertsin teokset ja elokuvat ovat olleet esillä laajasti näyttelyissä Suomessa, Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa ja heidän lyhytelokuviaan on esitetty useiden kansainvälisten elokuvafestivaalien kilpasarjoissa.