Kahdeksan huonetta

Mark Roberts

Installaatio käsittelee naiskauppaa osana kansainvälistä seksiteollisuutta. Se koostuu kahdeksasta synkronoidusta videoprojisoinnista, jotka muodostavat kehän katsojan ympärille. Kuvissa on sotkuisia hotellihuoneita, jotka siivooja siivoaa yksi kerrallaan. Kunkin huoneen kohdalla kuullaan eri tarina naiskaupan uhrina prostituutioon joutuneiden naisten kokemuksista. Tarinat perustuvat naisten haastatteluihin sekä naiskauppaan ja prostituutioon liittyviin tutkimuksiin. Kun katsoja kääntyy kerronnan ja toiminnan mukana, taakse jäävät huoneet muuttuvat taas siivoamattomiksi. Siivooja jatkaa loputonta kierrostaan.

Tuotantovuosi
2008
Kesto
00:16:45
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Kahdeksan huonetta
Suomenkielinen nimi
Kahdeksan huonetta
Englanninkielinen nimi
Eight Rooms
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Mark Roberts (Käsikirjoittaja), Minna Rainio (Käsikirjoittaja), Minna Rainio (Ohjaaja), Mark Roberts (Ohjaaja), Minna Rainio (Tekijä), Mark Roberts (Tekijä), Ville Hyvönen (Tuottaja), VIRTA productions (Tuottaja), Valotalo Productions (Tuottaja), Nadja Leinonen (Kertoja), Tuomas Järvelä (Kuvaaja), Riitta Elstelä (Näyttelijä), AVEK (Rahoittaja), Taiteen keskustoimikunta (Rahoittaja), POEM elokuva- ja mediasäätiö (Rahoittaja), Petri Kuljuntausta (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Minna Rainio ja Mark Roberts toteuttavat lyhytelokuvia ja liikkuvan kuvan installaatioita, jotka yhdistävät dokumentaarisia ja fiktiivisiä lähestymistapoja. Heidän uusin lyhytelokuvansa ”To Teach a Bird to Fly” (2020) liittyy lintujen sukupuuttoaaltoon. Rainion ja Robertsin teokset ja elokuvat ovat olleet esillä laajasti näyttelyissä Suomessa, Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Etelä-Amerikassa ja heidän lyhytelokuviaan on esitetty useiden kansainvälisten elokuvafestivaalien kilpasarjoissa.