Väliaikaisesti poissa käytöstä

Heta Kuchka

Minä ja äiti olemme hyvin läheisiä. Välilevynpullistuma teki meistä entisestään läheisempiä. Selkäkipu oli niin riipivä, ettei hän pystynyt kävelemään melkein vuoteen. Roolimme alkoivat vaihtua. Minusta tuli huolehtija ja hän oli enemmän ja enemmän riippuvainen minusta. Aloimme käsitellä kivun ja avuttomuuden pelkojamme. Teoksessa äitini käy läpi fysioterapeuttisia harjoitteitaan tutu yllään. Hän näyttää erittäin söpöltä ja huvittavalta mutta samalla voi aistia hänen jatkuvan kipunsa hitaan, kömpelön liikesarjan edetessä. Yhteistyö antoi meille kummallekin mahdollisuuden käsitellä erilaisia naiseuteen ja vanhenemiseen liittyviä tunteitamme – muuttuvan identiteetin ja menettämisen pelkoa, joka leijuu kaiken yllä.

Tuotantovuosi
2010
Kesto
00:07:57
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Temporarily Out of Order
Suomenkielinen nimi

Väliaikaisesti poissa käytöstä

Englanninkielinen nimi

Temporarily Out of Order

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Heta Kuchka (Kuvaaja), Heta Kuchka (Käsikirjoittaja), Heta Kuchka (Leikkaaja), Heta Kuchka (Ohjaaja), Heta Kuchka (Tekijä), Taiteen keskustoimikunta (Valaisija), Heta Kuchka (Ääni)
Heta Kuchka on suomalais-amerikkalainen taiteilija joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2001. Kuchka on monipuolinen ja tuottelias taiteilija joka käyttää töissään valokuvaa, liikkuvaa kuvaa ja piirroksia. Kuchkan teosten aiheina on kuolema ja vanheneminen, mutta yhtä lailla nuoret ja heidän ajatuksensa, ja taiteilija lähestyy aiheitaan lämpimällä huumorilla. Kucha on palkittu vuoden nuorena taiteilijana vuonna 2006, ja 2014 hän edusti Suomea ARCOmadrid-taidemessujen FocusFinland-paviljongissa.