Nuoren miehen muotokuva

Heta Kuchka

Suomessa asuu vähän ihmisiä suhteellisen suurella maa-alueella, ja kaikki ovat tottuneet siihen, että heidän ympärilla on paljon tyhjää tilaa. Joukosta poikkeaminen ei ole helppoa. Stereotypian mukaan suomalaiset miehet eivät lepertele tai sano oikeastaan paljon mitään muutenkaan. Onkohan nuorempi sukupolvi erilainen? Teoksen kuvaraidassa sata nuorta miestä istuu vieri vieressä saunassa. He muodostavat yhtenäisen, alastoman pinnan. Katsoja kiinnittää huomionsa yksilöön vasta, kun löyly tekee tehtävänsä ja miehet poistuvat saunasta yksi kerrallaan.

Tuotantovuosi
2010
Kesto
00:12:58
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Portrait of a Young Man
Suomenkielinen nimi

Nuoren miehen muotokuva

Englanninkielinen nimi

Portrait of a Young Man

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Rene Korpela (Kuvaaja), Talvi Digital (Leikkaaja), Heta Kuchka (Ohjaaja), Heta Kuchka (Tekijä), Heta Kuchka (Käsikirjoitus), Taiteen keskustoimikunta (Rahoittaja)
Heta Kuchka on suomalais-amerikkalainen taiteilija joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2001. Kuchka on monipuolinen ja tuottelias taiteilija joka käyttää töissään valokuvaa, liikkuvaa kuvaa ja piirroksia. Kuchkan teosten aiheina on kuolema ja vanheneminen, mutta yhtä lailla nuoret ja heidän ajatuksensa, ja taiteilija lähestyy aiheitaan lämpimällä huumorilla. Kucha on palkittu vuoden nuorena taiteilijana vuonna 2006, ja 2014 hän edusti Suomea ARCOmadrid-taidemessujen FocusFinland-paviljongissa.