Minä, Sinä, Hän, Me, Te, He

Heta Kuchka

Nykyään kaikilla on kiire. Aikuisilla on kiire. Lapsillakin on kiire. Minä ja n. 5000 lasta ja nuorta pysähdyimme arjessa hetkeksi katsomaan toisiamme silmiin ja viettämään hetken yhdessä. Valmiissa teoksessa kukin 10 sekunnin videomuotokuvan malli katsoo tuntematonta ohikulkijaa silmiin ja kenties esimerkillään rohkaisee kaupunkilaista istumaan vieraan viereen bussissa. Ehkä jopa kohtaamaan toisen kaupunkilaisen. Ehkä jopa maahanmuuttajan. Yhteisöllisyys ja suvaitsevaisuus olivat tärkeitä lähtökohtia teokselleni "MINÄ, SINÄ, HÄN, ME, TE, HE".

Tuotantovuosi
2012
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Minä, Sinä, Hän, Me, Te, He
Suomenkielinen nimi

Minä, Sinä, Hän, Me, Te, He

Englanninkielinen nimi

Minä, Sinä, Hän, Me, Te, He

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Heta Kuchka (Kuvaaja), Heta Kuchka (Käsikirjoittaja), Heta Kuchka (Leikkaaja), Heta Kuchka (Ohjaaja), Heta Kuchka (Tekijä), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), Heta Kuchka (Ääni)
Heta Kuchka on suomalais-amerikkalainen taiteilija joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2001. Kuchka on monipuolinen ja tuottelias taiteilija joka käyttää töissään valokuvaa, liikkuvaa kuvaa ja piirroksia. Kuchkan teosten aiheina on kuolema ja vanheneminen, mutta yhtä lailla nuoret ja heidän ajatuksensa, ja taiteilija lähestyy aiheitaan lämpimällä huumorilla. Kucha on palkittu vuoden nuorena taiteilijana vuonna 2006, ja 2014 hän edusti Suomea ARCOmadrid-taidemessujen FocusFinland-paviljongissa.