People in White

Kalleinen Tellervo, Kochta-Kalleinen Oliver

Yhteistyö Oliver Kochta-Kalleisen kanssa. Mielenterveyspotilaat muistelevat heitä hoitaneita lääkäreitä ja terapeutteja ryhmäterapiaa muistuttavassa tilanteessa. Tarinoissa nousee esiin kauniita kuvauksia parantavista kohtaamisista, toisinaan taas karmivia kertomuksia hoitajan valta-aseman väärinkäytöstä.

Tuotantovuosi
2011
Kesto
01:04:59
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
People in White
Suomenkielinen nimi
People in White
Englanninkielinen nimi
People in White
Tuotantomaat
Finland, Netherlands
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Tellervo Kalleinen (Käsikirjoittaja), Oliver Kochta-Kalleinen (Käsikirjoittaja), Oliver Kochta-Kalleinen (Leikkaaja), Tellervo Kalleinen (Leikkaaja), Tellervo Kalleinen (Ohjaaja), Oliver Kochta-Kalleinen (Ohjaaja), Tellervo Kalleinen (Tekijä), Oliver Kochta-Kalleinen (Tekijä), Kaspars Brakis (Kuvaaja), Kees van Lamoen (Näyttelijä), Don Asser (Näyttelijä), Jacqueline Rietveld (Näyttelijä), Christine van Stralen (Näyttelijä), Ellen van Rossum (Näyttelijä), Fabio-Romano del Castello (Näyttelijä), Ernst Dekker (Näyttelijä), Mieke (Näyttelijä), Hugo Maerten (Näyttelijä), Conny Beyer (Näyttelijä), AVEK (Rahoittaja), SKOR (Rahoittaja), Christopher Schwarzer (Ääni), Ulrich F. Stanke (Ääni)
Pressikuvat
Oliver Kochta-Kalleinen on kotoisin Itä-Saksan Dresdenissä. Hän valmistui Hampurin taidekorkeakoulusta vuonna 2000. Hän on myös opiskellut Icelandic College of Art and Crafts MHI:ssa 1996–97 sekä Kuvataideakatemiassa 1998–99. Hänet tunnetaan parhaiten yhteistyöstä Tellervo Kalleisen kanssa, joka alkoi vuonna 2003. Kaksikon projektit toteutuvat usein videoinstallaatioina, elokuvina tai tapahtumina luovassa yhteistyössä osallistujien kanssa. Kalleinen ja Kochta-Kalleinen ovat osallistuneet näyttelyihin ympäri maailmaa, mukaan lukien Ars Electronica Center, Linzissä, Itävallassa (2010), MoMA P.S.1 New Yorkissa (2008), Contemporary Art Museum St. Louis (2010) ja Nykytaiteen museo Kiasma Helsingissä (2014). Kalleinen ja Kochta-Kalleinen voittivat arvostetun Ars Fennica -taidepalkinnon 2014.
Tellervo Kalleinen asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2003. Hän tekee videoita, performansseja ja tapahtumia sekä yksin, että taiteellisena yhteistyönä. Kalleinen on työskennellyt Oliver Kochta-Kalleisen kanssa vuodesta 2003. Taiteilijaparin teokset ovat luonteeltaan osallistavia. Uusimmissa teoksissa pohditaan yksilön ja yhteisön suhdetta elokuvallisin keinoin. Kalleinen ja Kochta-Kalleinen ovat osallistuneet näyttelyihin ympäri maailmaa, mukaan lukien Ars Electronica Center, Linzissä, Itävallassa (2010), MoMA P.S.1 New Yorkissa (2008), Contemporary Art Museum St. Louis (2010) ja Nykytaiteen museo Kiasma Helsingissä (2014). Kalleinen ja Kochta-Kalleinen voittivat arvostetun Ars Fennica -taidepalkinnon 2014.