Valituskuoro

Oliver Kochta-Kalleinen

Kalleinen & Kochta-Kalleinen kutsuvat ihmisiä valittamaan aiheesta kuin aiheesta ja osallistumaan työpajaan, jonka aikana valitukset muunnetaan kuorolauluksi. Projekti on toteutettu Birminghamissa, Helsingissä, Wilhelmsburgissa ja Pietarissa.

Tuotantovuosi
2006
Kesto
00:10:40
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Complaints Choir
Suomenkielinen nimi
Valituskuoro
Englanninkielinen nimi
Complaints Choir
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Oliver Kochta-Kalleinen (Ohjaaja), Tellervo Kalleinen (Ohjaaja), Oliver Kochta-Kalleinen (Tekijä), Tellervo Kalleinen (Tekijä)
Pressikuvat
Oliver Kochta-Kalleinen on kotoisin Itä-Saksan Dresdenissä. Hän valmistui Hampurin taidekorkeakoulusta vuonna 2000. Hän on myös opiskellut Icelandic College of Art and Crafts MHI:ssa 1996–97 sekä Kuvataideakatemiassa 1998–99. Hänet tunnetaan parhaiten yhteistyöstä Tellervo Kalleisen kanssa, joka alkoi vuonna 2003. Kaksikon projektit toteutuvat usein videoinstallaatioina, elokuvina tai tapahtumina luovassa yhteistyössä osallistujien kanssa. Kalleinen ja Kochta-Kalleinen ovat osallistuneet näyttelyihin ympäri maailmaa, mukaan lukien Ars Electronica Center, Linzissä, Itävallassa (2010), MoMA P.S.1 New Yorkissa (2008), Contemporary Art Museum St. Louis (2010) ja Nykytaiteen museo Kiasma Helsingissä (2014). Kalleinen ja Kochta-Kalleinen voittivat arvostetun Ars Fennica -taidepalkinnon 2014.